5/2 Maasland

Oss 05-02-2004 - .

MEISJE GEWOND BIJ ONGEVAL

OSS - Woensdagavond is een 16-jarig meisje uit Lith licht gewond geraakt bij een ongeval op het verkeersplein Julianastraat, Osseweg, Kerkstraat en Zevenbergseweg in Berghem. Een 57-jarige automobilist uit Oss reed over de Julianastraat uit de richting van Herpen. Het meisje naderde de automobilist van links. Ze reed op een verkeersplein, waar ze voorrang had. De automobilist gaf haar geen voorrang. Het meisje is met kneuzingen aan haar arm naar het Bernhoven ziekenhuis in Oss gebracht.

SNELHEIDSCONTROLE

NULAND - Woensdagavond zijn bij een snelheidscontrole op de N59 ter hoogte van Nuland 150 autos met gecontroleerd op snelheid. Vier bestuurders overtraden de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/u. Alle overtreders krijgen een proces-verbaal.

RADARSNELHEIDSCONTROLE

OSS - Donderdagochtend heeft de politie op snelheid gecontroleerd op de Wethouder van Eschstraat te Oss. In totaal zijn 178 bestuurder gecontroleerd. Drie bestuurder reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

OSS - Later in de ochtend is een snelheidscontrole op de Hertogin Johannasingel te Oss gehouden. In totaal zijn 291 bestuurder gecontroleerd. 19 bestuurder reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

HEESCHWIJK DINTHER - Rond het middaguur is een snelheidscontrole gehouden op de Brouwersstraat te Heeswijk Dinther In totaal zijn 344 bestuurder gecontroleerd. 49 bestuurder reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

ROOD VERKEERSLICHT EN TE VEEL GEDRONKEN

NULAND - In de nacht van woensdag op donderdag is een 52-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de N59 ter hoogte van Nuland. De man reed door een rood verkeerslicht. Uit een blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij kreeg een bekeuring van 95 Euro voor het doorrijden bij rood licht, een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

VERKEERSCONTROLE

Donderdagochtend is een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Bernhardlaan, de Cereslaan en de John F. Kennedybaan in Oss. 14 bromfietsers hebben een proces-verbaal gekregen voor het opvoeren van hun voertuig. Twee bromfietsen zijn meegenomen voor technisch onderzoek. Een bestuurder reed door rood licht en een bromfietser voerde onjuiste verlichting. Daarnaast heeft de politie 6 procesverbalen uitgeschreven voor overtreden van de maximum snelheid, één proces-verbaal voor het niet handsfree bellen in een rijdende auto, een proces-verbaal voor niet op de juiste plaats van de weg rijden en zes procesverbalen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. In totaal zijn 30 procesverbalen uitgeschreven.

Snelheidscontrole

OSS - Donderdagmiddag is op de Nieuwe Hescheweg in Oss een 20-jarige bromfietser uit Oss aangehouden voor het overtreden van de maximumsnelheid voor bromfietsers. De bromfiets bleek opgevoerd te zijn. De man is al eerder bekeurd voor het opvoeren van zijn bromfiets, toen is afgesproken dat hij niet meer op deze bromfiets mocht rijden. De bromfiets is uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek.