Ingezonden persbericht


Fred Anderson treedt per 1 juni terug als CFO van Apple

Peter Oppenheimer wordt nieuwe financiële man

Bunnik, 5 februari 2004-Apple maakt vandaag bekend dat Fred D. Anderson, Executive Vice President en CFO van Apple, per 1 juni 2004 zal terugtreden. Anderson wordt als CFO opgevolgd door Peter Oppenheimer, momenteel Senior Vice President Finance en tevens Corporate Controller van Apple. Apple is van plan Anderson na zijn terugtreden te benoemen tot lid van de Board of Directors van Apple.

"Fred was een van mijn naaste medewerkers bij Apple. Hij heeft de afgelopen jaren een welverdiende reputatie opgebouwd als een van de beste CFO's in de hele IT-sector", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Gelukkig hebben we in Peter een voortreffelijke nieuwe CFO gevonden en zullen we in de toekomst kunnen blijven profiteren van Freds ervaring en expertise in zijn nieuwe functie van lid van de Board. Uiteraard hebben we al het nodige gedaan om de wisseling van de wacht soepel te laten verlopen."

"We hebben Peter gedurende de afgelopen vier jaar voor zijn nieuwe functie klaargestoomd. Ik weet zeker dat hij een fantastische CFO zal zijn", aldus Fred Anderson, de huidige CFO en Executive Vice President van Apple. "Peter heeft nu al de verantwoordelijkheid voor bijna alle financiële afdelingen van Apple en heeft zich daarbij een voortreffelijk financieel bestuurder getoond."

Anderson werd in maart 1996 door Apple benoemd tot Executive Vice President en Chief Financial Officer. Als CFO heeft hij de eindverantwoordelijkheid voor de controller, het financieel beheer, investeerdersrelaties, belastingzaken, informatiesystemen, interne audits, het faciliteitenbeheer en het personeelsbeheer. Hij is tevens lid van het uitvoerend managementteam van Apple. Voor Anderson toetrad tot het management van Apple was hij als CFO werkzaam bij ADP (Automatic Data Processing). Anderson is tevens lid van de Board of Directors van eBay en E.piphany.

Oppenheimer, momenteel Senior Vice President Finance en Corporate Controller van Apple en tevens lid van het uitvoerend managementteam, werd in juli 1996 door Apple aangesteld als controller voor Noord- en Zuid-Amerika. In 1997 promoveerde hij tot Vice President en Worldwide Sales Controller en vervolgens tot Corporate Controller. Oppenheimer is eveneens afkomstig van ADP, waar hij CFO was van een van de vier strategische bedrijfseenheden. Vóór zijn functie bij ADP was hij zes jaar lang werkzaam bij de IT-adviestak van Coopers en Lybrand als beheerder van financiële verplichtingen en computerinvesteringen voor klanten in de verzekerings-, telecommunicatie- en transportsector en het bankwezen. Oppenheimer behaalde een bachelor degree aan de California Polytechnic University in San Luis Obispo en een MBA aan de University of Santa Clara, beide cum laude.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac en Mac OS zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com