Grafinet


Contact:
Nardy Rooks
Communications Manager
DiMS!® organizing print, BV. Galileïstraat 26
P.O. Box 165
7130 AD Lichtenvoorde
the Netherlands
Telephone: +31 544 39 66 00 E-mail: nardy_rooks@dims.net

DiMS!® state-of-the-art 640 software release zal debuteren op drupa 2004

Lichtenvoorde, Nederland - 5 februari 2004 - DiMS!® organizing print, een toonaangevende leverancier van Management Informatie Systemen voor de grafische industrie, zal zijn nieuwe 640 softwarerelease tijdens drupa 2004 introduceren. De belangrijkste uitbreidingen op DiMS!' geïntegreerde ERP-print management systeem zullen grote drukkerijen in staat stellen hun bedrijfsresultaat te verbeteren, doordat processen op groepsniveau gestroomlijnd worden. Het bedrijf zal live op de beurs in Hal 9, Standnummer A25 demonstraties van de nieuwe software geven.

Het DiMS!-concept
DiMS! is een Web-enabled, op Oracle gebaseerd softwarepakket dat het gehele scala aan grafische en administratieve processen integreert. Speciaal geschikt voor grote drukkerijen en verpakkingsbedrijven met meerdere vestigingen en verschillende grafische omgevingen, is DiMS! een enkelvoudige oplossing die complexe bedrijfsprocessen automatiseert door real-time communicatie van gegevens over het internet - van verkoop, offerte en CRM tot prepress, productie, transport, facturatie en financieel. Met de mogelijkheid om ieder segment, dan wel op functie, vestiging of groepsniveau, binnen een bedrijf met elkaar te verbinden, voorziet DiMS! in een ongekende end-to-end integratie, wat resulteert in gereduceerde bedrijfskosten, verbeterde efficiency en verwerkingscapaciteit en verhoogde rentabiliteit.

Belangrijke functionaliteiten in Release 640 Als aanvulling op DiMS!' robuuste workflowtool, welke het voor drukkers mogelijk maakt om via een gecentraliseerd Web-enabled systeem intern te integreren met andere individuen of afgelegen entiteiten binnen de organisatie, en extern met waardevolle klanten en leveranciers, ondersteunen de nieuwe uitbreidingen in Release 640 de kracht van DiMS! als een toonaangevende ERP oplossing voor drukkerijen en verpakkingsbedrijven.

De financiële structuur voor enterprises Het hoogtepunt van DiMS! 640 is de uitgebreide enterprisefunctionaliteit. Als toevoeging op de bestaande enterprise-gefocuste structuur, welke elk proces (zoals enterprise planning, productie, inkoop en voorraadbeheer en boekhouding) over meerdere vestigingen, divisies en zelfs internationale grenzen heen omvat, biedt de nieuwe release een eenvoudige manier om complexe financiële transacties door de gehele organisatie te beheren. Het bevat een nieuwe set-up tabel die het voor gebruikers mogelijk maakt om profitcenters, bedrijfsprofielen en financiële bedrijven met elkaar te verbinden. Bij meervoudige transacties waarbij meerdere vestigingen, contactpersonen, afleveradressen of voorraaditems betrokken zijn (zoals veranderingen in voorraadhoeveelheden of prijzen), zal de juiste informatie worden geselecteerd en gelinkt naar het desbetreffende profitcenter. Bovendien kunnen winst- en verliesrekeningen voor meerdere profitcenters binnen een bedrijf worden gesplitst.

Raamcontracten
Vanwege de schaalvoordelen gebruiken veel grote bedrijven raamcontracten om hun langlopende relaties en algemene uitgavenpatroon effectief te beheren. Met de DiMS! raamcontractfunctionaliteit kunnen
- in speciaal daarvoor opgestelde contracten - vaste prijzen aan productonderdelen, halffabrikaten of eindproducten worden verbonden. Bij het genereren van de factuur kun je die onderdelen en producten selecteren waarop raamcontractprijzen van toepassing zijn, met de bijbehorende hoeveelheden, waarna de in het raamcontract vastgestelde prijzen automatisch worden berekend. Dit verzekert een strikte naleving van de contractuele voorwaarden. Tijdens facturatie is het ook mogelijk om een factuurbijlage (of raamcontract) te genereren, welke verschillende elementen van het contract, de afgesproken prijzen en geldigheidsperiodes bevat, voor een eenvoudige verwijzing en het snel opvragen van de voorwaarden.

Calculatiedesktop
De calculatiedesktop is een tool voor het beheren van complexe alternatieve offertes, inclusief verkoopprijzen, in een project. Het stelt gebruikers in staat om kostenoverzichten van de kostensoorten te maken. Dit aspect maakt het tevens mogelijk om, naast het berekenen van de verkoopprijs, prijsopbouwprocessen op verschillende beknopte manieren te bekijken (bijv. via Process Step Object (PSO) of naar groepering per type). Dit alles kan worden opgeslagen in de database.

Door het calculatieproces te stroomlijnen, stelt de calculatiedesktop de gebruiker in staat om de complete berekening van een vergelijkbaar alternatief of project te kopiëren. Met andere woorden, in plaats van het wiel opnieuw uitvinden voor iedere complexe offerte, kan de gebruiker van ieder "alternatief" een basisofferte maken en die kopiëren naar andere projecten, zodat alleen de benodigde variabelen hoeven te worden gewijzigd.

Andere kenmerken en verbeteringen

Favorieten
In release 640 wordt het gebruik van "Favorieten" geïntroduceerd. Dit betekent dat een gebruiker selectief favoriete orders, relaties, etc. kan toevoegen, verwijderen en beheren, om zo sneller toegang tot de gewenste informatie te krijgen. De behoefte tot handgeschreven notities met verschillende order- of offertenummers waar de gebruiker momenteel aan werkt wordt hiermee weggenomen. Favorieten zijn beschikbaar in de volgende modules:

o Project, Calculatie, Offerte;

o Order, Periodieke orders, Eindproducten;

o Relatie, CRM, Klachten;

o Inkoop, Voorraad;

o Facturatie, Kostprijsberekening.

PapiNet Interface
PapiNet is een wereldwijd (4 continenten en meer dan 80 landen) initiatief voor het ontwikkelen, onderhouden en promoten van de implementatie van standaard elektronische transactiemethodes, om de informatiestroom tussen partijen die zich bezighouden met het kopen, verkopen en distribueren van verschillende soorten papier en karton te bevorderen. DiMS! heeft een PapiNet interface gecreëerd en ondersteunt daarmee versie 1.1 en 2.1 van de standaard.

Plan een DiMS! demonstratie tijdens de drupa, Hal 9, Standnummer A25 Om een afspraak te plannen voor een demonstratie van DiMS! tijdens de drupa, hal 9, standnummer 9A25, of voor meer informatie, bel 0544 39 66 00, e-mail naar info@dims.net, of bezoek onze website op www.dims.net/nederlands/.

Over DiMS! organzing print DiMS! organizing print ontwikkelt, verkoopt en implementeert DiMS!, een uniek Management Informatie Systeem voor de grafische industrie. DiMS! bevat alle functionaliteiten die nodig zijn in één enkel softwarepakket om het complete scala aan bedrijfsprocessen te integreren. Van offerte tot planning, pre-press tot productie en supply chain tot transport, DiMS! doet het allemaal. Opgericht in 1986 in Nederland en nu met kantoren in Duitsland en Amerika, voorziet DiMS! organizing print veel van de Europese en Amerikaanse toonaangevende drukkerijen en verpakkingsbedrijven van geïntegreerde Management Informatie Systemen. Bedrijven zoals R.R. Donnelly, Roto Smeets en VUM Media Groep profiteren tegenwoordig van het geïntegreerde systeem DiMS!.
---