KNSB

Christine Aaftink kandidaat AB-functie KNSB

Hoogland, 4 februari 2004

Christine Aaftink is kandidaat voor het bestuurslidmaatschap van het Algemeen Bestuur van de KNSB. De voormalige topschaatsster (37), die in haar actieve carrière onder meer twee maal derde werd op het WK sprint en liefst zeven maal de Nederlandse sprinttitel ophaalde, zal de vacature opvullen die is ontstaan door het vertrek van Ed Verheijen, die ruim een jaar geleden bij NOC*NSF de post van chef de mission voor Turijn aanvaardde.

Aaftink, in het dagelijks leven als divisiedirecteur werkzaam bij Optisport Exploitaties, zal zich de komende maanden oriënteren in het Algemeen Bestuur. Op een later tijdstip zal haar portefeuille worden bepaald. Met de toetreding van Christine Aaftink is het Algemeen Bestuur erin geslaagd een capabel medebestuurslid te vinden. Het vrouwelijk element in het bestuur wordt versterkt in december jl. trad Shirley Vos al toe tot
het AB en de praktische kennis van en ervaring met topsport klinkt tot op het hoogste bestuursniveau van de KNSB door. Vooral ook dat laatste was de wens van de huidige AB-leden bij het zoeken naar geschikte bestuurskandidaat.

Einde persbericht