Ingezonden persbericht


Verdienstelijke vrijwilligers van sportverenigingen dragen Olympisch vuur door Amsterdam

Samsung zoekt Nederlandse fakkeldragers voor Olympisch vuur

Delft, 11 februari 2004 - Samsung Electronics is op zoek naar fakkeldragers! Vrijwilligers van sportverenigingen maken kans op woensdag 23 juni aanstaande het legendarische Olympisch vuur door Amsterdam te dragen. Onder het motto Het Olympisch vuur is van iedereen lopen de helden van de sportclubs in estafette de vlam van de Amsterdam Arena naar het Olympisch Stadion. De estafette in Amsterdam is onderdeel van de Olympic Torch Relay die voor het eerst alle vijf werelddelen aandoet. Op 13 augustus worden in Athene de Olympische Spelen 2004 tijdens de spectaculaire openingsceremonie met het Olympisch vuur geopend. Samsung roept iedereen op via www.samsung.nl vrijwilligers van sportverenigingen als fakkeldrager aan te melden.

De mensen die als Olympische held met de officiële Olympische vlam door Amsterdam mogen lopen, zijn bijzondere personen. Mannen en vrouwen van 14 jaar of ouder die dankzij hun vrijwillige inzet voor recreatieve sportverenigingen mensen dichter bij elkaar brengen. Voor hen is de Olympische gedachte de normaalste zaak van de wereld. Als bruggenbouwers tussen individuen, gemeenschappen, culturen en generaties inspireren zij mensen. Zij geloven in de waarde van elk individu en benadrukken dat plezier in de sport belangrijker is dan winnen. Juist deze mensen die zo veel betekenen voor sportverenigingen verdienen het deel te nemen aan de eerste wereldreis van het Olympisch vuur.

Via het nominatieformulier op internetsite www.samsung.nl kunnen inspirerende vrijwilligers tot en met 29 februari aanstaande worden aangemeld. Een vakjury met onder andere oud-Olympisch kampioene Yvonne van Gennip, voormalig scheidsrechter John Blankenstein en een afvaardiging van het NOC*NSF, maakt een selectie uit de genomineerde fakkeldragers. Eind april worden de fakkeldragers bekendgemaakt die in Amsterdam de eer hebben het Olympisch vuur namens Samsung te dragen.

Begin juni 2004 start de unieke wereldreis van het Olympisch vuur in Sydney. Het vuur trekt door 34 steden, waaronder alle gaststeden van de Olympische zomerspelen uit het verleden. Daarom doet het Olympisch vuur ook onze hoofdstad aan, waar het in 1928 voor het eerst is ontstoken. In totaal lopen 120 fakkeldragers in estafette 49,8 kilometer van de Amsterdam Arena naar het Olympisch Stadion, waarbij de fakkeldragers door zo goed als alle Amsterdamse stadsdelen komen. Alle fakkeldragers lopen 400 meter met een eigen fakkel. Zij geven het Olympisch vuur via de fakkel aan elkaar door. Na Amsterdam vervolgt het vuur zijn weg door Europa en arriveert uiteindelijk in Athene. Op 13 augustus worden daar de Olympische Spelen 2004 spectaculair én symbolisch met de Olympische vlam geopend.

Samsung is als Olympisch partner nauw betrokken bij de Olympische Spelen in Athene. Het elektronicaconcern maakt samen met co-presenter Coca-Cola de mondiale Olympic Torch Relay naar Athene mede mogelijk. Daarnaast verzorgt Samsung als officiële Wireless Communications Equipment Partner een draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials, zodat de Olympische Spelen in Athene soepel verlopen.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van ¬ 29,7 miljard en een nettowinst van ¬ 4,1 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is s werelds grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD displays, CDMA mobiele telefoons, kleurenmonitoren, videorecorders, televisies, magnetrons en NAND flash memory. Samsung Electronics is opgebouwd uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business.

In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl