Politie Midden- en West Brabant

Bekeuringen bij verkeerscontroles in Breda

Breda, 5 februari 2004

Verkeershandhavingsteam actief in Breda en omgeving

Het Verkeershandhavingsteam(VHT) van de politie Midden en West Brabant heeft in de namiddag van woensdag 4 februari op het Emerpad in Breda een snor- en bromfietscontrole gehouden. Daarbij zijn 35 snor-/bromfietsers gecontroleerd en kregen er 21 een bekeuring. 4 Bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een helm, 4 bromfietsers bleken geen certificaat te hebben en een bromfiets was niet voorzien van een gele plaat. Verder bleek dat 12 snor- en bromfietsen een te hoog vermogen hadden.
Een bromfietser negeerde een stopteken maar werd achterhaald door een motorrijder. Daar kreeg hij een bekeuring voor; bij de controle bleek dat ook zijn bromfiets een te hoog vermogen had.

Gepakt voor rijden onder invloed
s Avonds heeft het Verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden op de Claudius Prinsenlaan te Breda. Daar ondergingen 211 bestuurders een blaastest. Eén bestuurder, een 51-jarige man uit Breda, bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies bij de ademanalyse een waarde van 385 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

Intensieve controles
De komende weken blijft het verkeershandhavingsteam intensief controles houden in de gebieden in het politieistrict Breda. Dit team houdt specifiek controles op snelheid, het rijden door rood, gebruik van alcohol in het verkeer en het rijden zonder helm of autogordel. De eerste 3 omdat daarvan is vastgesteld dat die oorzaak zijn van veel aanrijdingen en ook veel slachtoffers en de laatste twee omdat die het risico van ernstig(er) letsel verhogen.

Het verkeershandhavingsteam is speciaal ingesteld om het aantal slachoffers in de regio Midden en West Brabant te helpen terugdringen. Dat doet zij o.a. door op deze 5 speerpunten intensief te controleren.

Bron: Jan Clarijs