Politie Groningen

Persberichten donderdag 5 februari 2004

provincie Groningen, 05-02-2004 -

Foxhol: man (31) komt om bij eenzijdig ongeval
Een 31-jarige man uit Sappemeer is woensdagavond bij een eenzijdig ongeval op de Energieweg om het leven gekomen. De man reed op zijn motor en kwam in een bocht om onbekende reden ten val. Hij overleed vervolgens op de plaats van het ongeval. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: vrouw berooft taxichauffeur
Een onbekende vrouw heeft woensdagochtend op de Elzenlaan een 66-jarige taxichauffeur uit Groningen beroofd van geld. De taxichauffeur had de vrouw als klant in zijn auto vervoerd. Bij het afrekenen, vroeg de verdachte of de Stadjer geld kon wisselen. Op het moment dat hij zijn portemonnee trok, griste de vrouw een onbekend geldbedrag weg uit de portemonnee. Buiten de taxi wist de chauffeur de vrouw beet te pakken. Zij beet de man in zijn hand, waarna hij haar los moest laten. De straatroofster wist te ontkomen. Zij liet bij de worsteling haar schoenen achter. De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof. De Stadjer doet aangifte.

Groningen: fietster (31) gewond na botsing met auto
Een 31-jarige vrouw uit Groningen is woensdagochtend op de kruising Hoendiep met de Aweg gewond geraakt na een verkeersongeval. De vrouw werd rijdend op haar fiets door een 30-jarige man uit Beilen op het fietspad aangereden. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De fiets van de Stadjer werd door de politie veiliggesteld op het politiebureau. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: 45 fietsers op de bon voor rood licht
Bij een verkeerscontrole op de kruising Nieuwe Ebbingestraat met de Ebbingebrug heeft de politie 45 fietsers bekeurd. Allen waren door het rode verkeerslicht gereden. De controle duurde 1 uur.

Groningen: vrouw gewond na verkeersongeval
Een 22-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag op de kruising Noorderstationsstraat met de Nieuwe Ebbingestraat gewond geraakt na een verkeersongeval. Aan de vrouw, die op een fiets reed, werd door een 22-jarige man uit Groningen geen voorrang verleend. Het slachtoffer liep onbekende lichte verwondingen op. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: vrouw (41) bedreigt winkelpersoneel
De politie heeft woensdagavond in een supermarkt aan de Oosterhamriklaan een 41-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De vrouw kwam verhaal halen bij het personeel, omdat haar kinderen eerder onenigheid hadden gehad met het personeel in de winkel. Hierbij bedreigde de vrouw enkele caissières in woorden. De gealarmeerde politie kon de verdachte in de supermarkt aan te houden. In aanwezigheid van de dienders uitte de vrouw wederom bedreigingen in de richting van het winkelpersoneel. Zij werd op het politiebureau gehoord. Na verhoor mocht zij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: posterplakkers op de bon
In de Broerstraat heeft de politie woensdagavond twee mannen in de leeftijd van 21 en 23 jaar, respectievelijk uit Groningen en Haren, aangehouden voor het plakken van posters. Het tweetal was bezig met het plakken van de posters op een regenpijp. Zij werden vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Met een bekeuring op zak mochten de mannen het politiebureau verlaten.

Groningen: politie getuige van drugstransactie
De politie heeft woensdagavond in de Hoekstraat een 47-jarige man uit Groningen en een 20-jarige man uit Veendam aangehouden voor de Opiumwet. Onder het oog van een politieman verkocht de 47-jarige verdovende middelen aan de Veendammer. Beide mannen werden vervolgens aangehouden. De 20-jarige bleek bij zijn aanhouding drie bolletjes cocaïne in zijn handen te hebben. De verdovende middelen werden in beslag genomen. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man (36) zwaar gewond bij verkeersongeval
Een 36-jarige man uit Westerende is woensdagavond op de Stationsweg na een verkeersongeluk zwaar gewond geraakt. De man rende vanaf de Werkmanbrug de Stationsweg op via het zebrapad. Een 45-jarige vrouw uit Groningen, die in haar auto reed, kon de overstekende man niet meer ontwijken. Hierop reed zij het slachtoffer aan en kwam hij op een stoeprand van de Stationweg terecht. De man is met zwaar rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw reed in haar auto zonder vermoedelijk haar verlichting te voeren. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het voertuig van de vrouw is afgesleept.

Groningen: Stadjer moet straf uitzitten
Een 45-jarige man uit Groningen had woensdagnacht bij een politiecontrole op de Kijk Int Jatstraat pech. Bij navraag bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 33 dagen had openstaan. Hij werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: recalcitrante fietser aangehouden
De politie heeft woensdagnacht in de Folkingestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer werd door politieagenten gewaarschuwd, omdat hij zonder fietsverlichting reed. De man negeerde de waarschuwing van de dienders en fietste weg. In de Folkingestraat konden de agenten de fietser achterhalen, omdat hij tegen een muur van een gebouw reed. Bij zijn aanhouding gedroeg de Stadjer zich recalcitrant. De man gooide direct zijn fiets in de richting van de dienders. Op het moment dat zijn vriendin zich begon te bemoeien met de aanhouding, werd de fietser wild. Hij trapte meerdere keren in de richting van de politieauto en beledigde hij een van de agenten in woorden. De verdachte kon worden overmeesterd. Een politieagent liep bij de aanhouding van de man letsel aan haar hand op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De Stadjer werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten.

Groningen: wildplasser op de bon
In de Postrijdersgang heeft de politie woensdagnacht een 25-jarige man uit Groningen bekeurd voor wildplassen. Agenten zagen de Stadjer urineren tegen een hek van een school. Hij kreeg een bekeuring voor zijn gedraging.

Snelheidscontroles: woensdag
Wildervank: N33 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1264 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld
Musselkanaal: Provinciale Weg N366 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1161 voertuigen, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld
Aduard: Friesestraatweg (N355) Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1552 voertuigen, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 140 km
Veendam: N33 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1800 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 122 km

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagnacht op de Stationsweg in Winschoten een 44-jarige automobilist uit Oude Pekela aangehouden. Bij een routinecontrole werd geconstateerd dat de man alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.25 promille werd vastgesteld. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Woudbloem: omvangrijke hennepkwekerij
In een schuur achter een woning aan de Hooilandsweg in Woudbloem trof de politie woensdagmiddag een grote hennepkwekerij aan. De politie reageerde op tips over de mogelijke aanwezigheid van de plantage. In de schuur werden 1895 henneplanten aangetroffen. Drie vrouwen, in de leeftijd van 31, 34 en 42 jaar, uit Groningen en de gemeente Slochteren, die in de schuur bezig waren met het zogenaamde toppen van de planten, zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Naast de hennepplanten troffen politiemensen een hoeveelheid kweekapparatuur aan, waaronder 110 groeilampen en 110 transformatoren, alsmede filters en twee complete afzuiginstallaties. De henneplanten en alle apparatuur alsmede diverse groeimiddelen zijn door de politie in beslag genomen en na overleg met het Openbaar Ministerie onmiddellijk vernietigd. De aangehouden vrouwen zijn na verhoor heengezonden. De identiteit van eigenaar van de kwekerij is bij de politie bekend. Hij wordt nader gehoord.

Nieuwe Pekela: collectie sierborden gestolen
Bij een inbraak in een woning aan de Harm Heijeslaan in Nieuwe Pekela is ongeveer twee weken geleden een collectie sierborden gestolen met een gezamenlijke waarde van enkele tienduizenden euros Het juiste tijdstip van de inbraak is onbekend. Buren merkten dat een muur van de woning, waarvan de bewoonster (33) en eigenaresse van de collectie, op vakantie is, aan de buitenkant erg vochtig werd. Zij waarschuwden een zaakwaarnemer die bij controle van de woning bemerkte dat een kraan in de kelder van de woning was opengezet waardoor de kelder was onder gelopen en de muur naar buiten toe doorsloeg. Hij constateerde ook de diefstal van de sierborden. De borden hebben een doorsnee van ongeveer 17 tot 25 centimeter en zijn beschilderd of betekend met sprookjesfiguren en afbeeldingen van allerlei diersoorten, Egyptische voorstellingen en Christelijke afbeeldingen. De politie onderzoekt de diefstal en is op zoek naar getuigen die iets kunnen zeggen over de verblijfplaats van de collectie sierborden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon: 0900 8844.