Politie Friesland

Politieberichten van 4/2 (13.00 uur) t/m 5/2 (07.00 uur)

Fryslan 05-02-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie. telefoon (058) 880 8272

Drachten: vernielingen
Woensdag tussen 09.00 uur en 09.00 uur zijn een tiental stoelen van een bus met viltstift bewerkt. Dit is gebeurd op het traject Oosterwolde Drachten. Aangifte werd gedaan door een 35-jarige inwoner van Lippenhuizen.

Drachten: verlichtingscontrole
Woensdag tussen 07.30 uur en 08.05 uur is op de Splitting een verlichtingscontrole gehouden. Een vierenveertigtal bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder licht. Meestal scholieren.

Beetsterzwaag: diefstal uit 2 autos
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn een tweetal personenautos open gebroken. Beide autos stonden geparkeerd op de Kuiperslaan. Uit de ene auto is een radio/cd-spler en een aktetas met
cursusbenodigdheden weggenomen en uit en de andere een attachékoffer. Van beide autos is het slot geforceerd. Aangifte werd gedaan door een
42-jarige inwoner van Beetsterzwaag en een 37-jarige inwoner van Beetsterzwaag.

Sneek; brandstichting
Woensdag omstreeks 15.40 uur liepen twee collegas in het kader blauwe dag Sneek op de Prins Hendrikkade. Zij hoorden een knal Op een parkeerterreintje aldaar zagen zij drie jongens hard wegfietsen. In de hoek bij een bedrijf was een klein brandje. Met de brandblusser van het bedrijf werd het brandje geblust. Verder geen schade.

Drachten: verkeerscontrole
Woensdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur werd een rijdende
verkeerscontrole gehouden met als speerpunten: gordel en helm. Er zijn een viertal bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel. Een voor een gladde band op bromfiets en een voor het niet voeren van een juist kenteken.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Tussen maandag 2 februari en woensdag is een geparkeerd staande personenauto aan de Van Loonstraat w\ontvreemd. Betreft een Ford Fiesta kleur blauw en voorzien van het kenteken JR-TF-56 bouwjaar
1994. Aangifte werd gedaan door een 79-jarige inwoner van Leeuwarden.

Marrum: diefstal uit kantoor
Woensdag tussen 18.00 uur en 18.10 uur werd vanuit een kantoor van een bedrijf aan de Nieuweweg een aktetas weggenomen. In de tas zaten autobescheiden, een portemonnee met wat kleingeld en een gsm. Aangifte werd gedaan door een 48-jarige inwoonster van Groningen. Een schoonmaakster zag twee mannen in d het bewuste kantoor.
Signalement:

1. Indonesisch type, lengte ongeveer 1.70m, had gel in het haar met been kuifje, verzorgd type. Droeg een zwarte broek en een blauwe trui.
2. Blanke jongen, lengte ongeveer 1.80 m, bleek gezicht en onverzorgd. Droeg grijze trui en grijze broek.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Woensdag omstreeks 21.30 uur werd op het Noordvliet een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij had diverse goederen bij zich waarvan de herkomst hij niets vanaf wist. Hij is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Even later werd melding gemaakt van een woninginbraak aan de Balistraat. De dader was daar via de achterzijde van de woning binnen gekomen. Diverse goederen, waaronder een video, een computer, rookwaar, een plastic pistooltje bleken uit voornoemde woning ontvreemd te zijn.
Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Wolvega: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 00.40 uur werd op de Haulerweg een 35-jarige automobilist uit Wolvega gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 335 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 01.35 uur werd op de Pelikaanstraat een 28-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 745 ug/l, goed voor een rijverbod van 9 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Burgum: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 01.50 uur werd op de Oude Commissieweg een
38-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 375 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Surhuisterveen: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 01.45 uur werd op de Koartwald een 30-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 625 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Balk: inbraak bedrijf
Donderdag omstreeks 03.00 uur ging een inbraakalarm af bij een bedrijf aan de Van Swinderenstraat. Een pui bleek ingeslagen te zijn en hierdoor kon men naar binnen. Het bedrijf is doorzocht en de kassa werd vernield. Vooralsnog is alleen rookwaar weggenomen.

Leeuwarden: krakers aangehouden
Donderdag omstreeks 05.00 uur zijn in een pand aan de Amperestraat een viertal personen aangehouden terzake huisvredebreuk. Het zijn een
19-jarige inwoner van Metslawier, een 17-jarige inwoonster van Leeuwarden, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden en een 17-jarige inwoonster van Snakkerburen. De pand die men had betrokken stond te koop en was verhuurd. Een 33-jarige inwoner van Jelsum deed aangifte.