AutoRai

5-2-2004

Europese première voor Hyundai Tuscon in Genève

De nieuwe Hyundai Tucson is klaar voor het flitslicht van de persfotografen. Deze week is hij te zien tijdens de Chicago Auto Show en begin maart beleeft de Tucson zijn Europese première op de Salon van Genève.

De compacte en vooral sportief gelijnde SUV zal nog deze zomer op de Nederlandse wegen te bewonderen zijn en wordt leverbaar met drie motoren en voor- of vierwielaandrijving.

Onder de strak gelijnde motorkap ligt naar keuze de 2,0-liter CVVT viercilinder benzinemotor of de 2,7-liter V6-benzinemotor, die hun betrouwbaarheid en kracht al langer etaleren in de Trajet en Coupé. Ook wordt de vertrouwde 2.0 CRDi motor leverbaar. De viercilinder motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, waarbij voor de 2.0 CRDi-motor geldt dat deze optioneel ook leverbaar is met de automatische Shiftronic-transmissie. De krachtigste motor is uitsluitend verkrijgbaar met de viertrapsautomaat.

De Tucson zal leverbaar zijn met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving. De elektronisch geregelde vierwielaandrijving is een primeur voor Hyundai. In normale omstandigheden gaat 99 procent van het vermogen naar de voorwielen. Als de situatie daarom vraagt, bijvoorbeeld als de voorwielen grip verliezen, gaat tot 50 procent van de aandrijfkrachten naar de achterwielen.

Compact
Het uiterlijk van de Tucson is het beste te omschrijven als modern en atletisch; daarbij is de auto ook uitermate praktisch. De Tucson is compacter dan de in 2000 geïntroduceerde en nog altijd zeer succesvolle Santa Fe. De nieuwe SUV is 4.325 mm lang, 1.795 mm breed,
1.680 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.630 mm.

Standaard beschikt de Tucson al over zes airbags, schijfremmen rondom, lichtmetalen 16-inchvelgen, airconditioning, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en alarm.

De Nederlandse Hyundai-importeur Greenib Car verwacht in Genève de specificaties voor de Nederlandse markt bekend te kunnen maken.