Politie Hollands Midden
Datum: 4 februari 2004

(

Politie onderzoekt woninginbraken Voorhout

De politie is een onderzoek begonnen naar twee woninginbraken. In een woning aan de Voorhof en aan de Snoeklaan werd in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 februari op nagenoeg identieke wijze ingebroken. Zo werd er ondermeer de cilindersloten van deuren vernield. Uit de woningen zijn mobiele telefoons, (bank)pasjes, fietsen en is een laptop, een digitale camera, geld en een lerenjas gestolen. Een door de politie gehouden buurtonderzoek leverde tot op heden nog geen aanknopingspunten op.

Politie zoekt verdachten van mishandeling Oegstgeest
De politie is op zoek naar twee jongens van ongeveer 14 tot 15 jaar. De twee worden er van verdacht op dinsdag 3 februari rond 15.00 uur op het fietspad langs de President Kennedylaan een 13-jarige jongen uit Oegstgeest, geslagen en bedreigd te hebben. Daarnaast reden ze met hun fietsen in op de jongen. De verdachten fietsten langs het slachtoffer dat zijn op slot staande fiets meezeulde. Zij stopen en keerden zich tegen de jongen. Deze deed aangifte bij de politie. De jongens reden op een zwarte Opoefiets en een oranje mountainbike. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Oegstgeest via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Meisje komt met fiets onder auto terecht Leiden
Een 13-jarige meisje uit Leiden kwam op woensdag 4 februari rond 08.15 uur op de kruising Lammenschansweg met de Sitterlaan met haar fiets onder een auto terecht. Het meisje werd overgebracht naar het LUMC waar zij in de loop van de ochtend het ziekenhuis weer mocht verlaten. Het ongeval ontstond omdat het meisje bij het oversteken dacht dat een auto bestuurd door een 40-jarige man uit Leiden haar voor zou laten gaan. Het meisje had op de fietsoversteekplaats echter voorrang aan de auto moeten verlenen. Bij het oversteken kwam zij met haar fiets onder de auto terecht en klem te zitten. De brandweer bevrijdde het meisje. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden stelde een onderzoek in. Het kruispunt werd daarvoor tot 09.00 uur afgezet. Het verkeer werd omgeleid.


Politie treft dode pony aan Moordrecht

Naar aanleiding van een melding hebben de dierenambulance en de politie op zondag 1 februari omstreeks 17.00 uur een dode pony aangetroffen op de 5e Tochtweg. De pony, een Shetlander, lag op een doodlopend pad vlakbij het viaduct bij de Rijksweg A20. Het vermoeden bestaat dat het dier ten gevolge van verwaarlozing is overleden. De donkerbruine tot zwart kleurige pony is ongeveer 2,5 jaar oud, heeft op de rug een gele tot ivoorkleurige lichte plek en enkele witte haren voor het hoofd. Op dit moment is de eigenaar van de pony nog niet bij de politie bekend. De eigenaar wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook getuigen die iets kunnen vertellen over de herkomst van de pony worden gevraagd contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Gouda/Zoeterwoude

Politie vindt buit en gestolen auto terug en houdt verdachten aan

Met de aanhouding van een 18 en 17-jarige Gouwenaar denkt de politie een diefstal van en een inbraak in een auto in Gouda en een inbraak in een transportbedrijf in Zoeterwoude te hebben opgelost. De twee werden op zaterdag 24 januari rond 21.50 uur op heterdaad betrapt toen zij met een als gestolen gesignaleerd staande auto vanaf een parkeerterrein aan de Veerstraat de Prins Hendrikstraat in Gouda opreden. De bestuurder van de auto wist te ontkomen. De politie is nog op zoek naar hem. De auto was op donderdagavond 22 januari gestolen vanaf de Lethmaestraat in Gouda. Tevens werd daar gelijktijdig ingebroken in een auto van een bewoner uit die straat. Bij die inbraak werd een autoradio/cd-speler gestolen. In de auto trof de politie een aantal computerschermen en carkits aan. Deze bleken gestolen te zijn uit een bedrijf aan de Industrieweg in Zoeterwoude. De inbraak werd daar in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 januari gepleegd. De politie zet haar onderzoek voort.


Vrouw van tas beroofd Gouda

Een 50-jarige vrouw uit Gouda werd op woensdag 4 februari rond 18.15 uur op de R.C.B. van den Brinkstraat het slachtoffer van een straatroof. Bij deze straatroof werd haar tas met daarin ondermeer een portemonnee, een mobiele telefoon, een bril, een identiteitspas en een ziekenfondspas, gestolen. De politie is op zoek naar de daders. Op het trottoir nabij de speeltuin kreeg de vrouw plotseling een harde duw in de rug. Door de duw kwam ze ten val en viel met haar hoofd op de grond. Direct daarop kreeg de vrouw nog een trap in de zij en hoorde zij jongeren tegen elkaar zeggen; "pak jij die tas". Vervolgens werd de tas met kracht uit haar arm getrokken. De vrouw moest zich in het Groene Hart Ziekenhuis laten behandelen aan een snee in het hoofd, een scheur in de linkeroogkas en een gekneusde linkerarm. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Gouda, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief)

Politie houdt verdachten voor belediging aan Gouda
De politie hield op woensdag 4 februari rond 12.00 uur op de Vredebest twee mannen uit Gouda aan. Een 23-jarige Gouwenaar beledigde kort voor zijn aanhouding in het politiebureau aan de Houtmansgracht een medewerkster van de publieksservice. Hij beledigde haar nadat hij geen legitimatie kon tonen waar naar gevraagd werd in verband met teruggave van enkele goederen. Na zijn beledigingen verliet hij het bureau. Toen agenten hem wilden aanhouden zette hij het op een lopen. Op de Vredebest wisten de 'bikers' van de politie de man aan te houden. Een 27-jarige Gouwenaar wilde de verdachte ontzetten en belemmerde de agenten in hun werk. Ook uitte hij beledigingen aan het adres van de agenten. Met de hulp van collega's van de agenten, werd ook deze man aangehouden. Beiden zijn verhoord en na hun verhoor in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.


Verkeerscontrole Haastrecht

De politie heeft op dinsdag 3 februari een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg Oost. Voor snelheid viel er één bekeuring. De overtreder reed met een snelheid van 122 km/u terwijl de maximum toegestane snelheid op deze weg 80 km/u is. Verder werden er automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen, het inhalen op een verdrijvingsvak en het rijden zonder rijbewijs BE.


Politie verwijst aanbrengers van graffiti door naar HALT Lekkerkerk

De politie heeft in de ochtend van 3 februari drie jongeren gehoord voor het aanbrengen van graffiti in toiletten van een school aan de Nicolaas Beetsstraat. De drie, een 12 en 13-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel en een 14-jarige jongen uit Schiedam brachten daar 'TAGS' aan. De directeur van de school waar de drie leerling waren meldde ze bij de politie aan. Na hun verhoor kregen de drie een HALT-verwijzing.


Politie neemt scooter uit verkeer Schoonhoven

De politie nam op dinsdag 3 februari rond 11.30 uur op de 's-Heerenbergstraat een scooter uit het verkeer. Agenten constateerden dat de scooter een te hoge constructiesnelheid had. Op de rollentestbank liep de scooter bij half gas al meer dan 75 km/u. De bestuurder een 18-jarige jongen uit Berkenwoude kreeg proces-verbaal. De eigenaar van de scooter, een 16-jarige plaatsgenoot van de overtreder, is duidelijk gemaakt dat naast het gevaar dat het rijden met te groot vermogen op de weg oplevert het ook betekent dat als het een keer mis gaat hij dan ook niet verzekerd is. De politie gaf hem zijn scooter terug. De politie houdt een oogje in het zeil.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --