3 e persbericht van donderdag 5 februari 2004

Eindhoven 05-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte meldt zich na aantreffen hennepkwekerij

In een flatwoning aan de Maalakker heeft de politie donderdag een hennepkwekerij met in totaal 460 planten ontmanteld. De aangetroffen apparatuur en de planten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Op het moment van binnentreden in de woning was niemand in het pand aanwezig. Rond 14.00 uur meldde een 36-jarige verdachte man uit Helmond zich bij de politie op de Koning Arthurlaan naar aanleiding van het aantreffen van de kwekerij. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Aangehouden vanwege lastig vallen automobilisten

Op de Europaweg is donderdag rond 14.30 uur een 26-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij zou kort voor haar aanhouding de portieren van autos hebben geopend die op de Europaweg voor een rood stoplicht stonden te wachten. De vrouw sprak de bestuurders blijkbaar aan en vroeg om geld. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Bakel: Fiets en portemonnee weg

In een winkel aan het Sint Wilbertsplein is donderdag rond 12.30 uur de portemonnee van een 43-jarige vrouw uit Bakel gerold. De vrouw merkte dit toen ze bij de kassa kwam. In de portemonnee zaten een rijbewijs en ongeveer 300 Euro. Toen de vrouw buiten kwam bleek ook nog haar fiets gestolen te zijn.

Deurne: Zakkenrollerij

Op de Kerkstraat is donderdagmiddag een 82-jarige vrouw uit Deurne het slachtoffer van zakkenrollerij geworden. De vrouw liep die middag over de Kerkstraat toen ze in de buurt van een pinautomaat werd aangesproken door een meisje dat vroeg of ze voor haar wilde pinnen. Een tweede meisje stond bij het meisje dat de vrouw aansprak. De vrouw deed dit niet en liep vervolgens een winkel binnen waar ze merkte dat haar portemonnee met ongeveer 400 Euro uit haar tas was weggenomen. Het slachtoffer heeft het vermoeden dat zij door één van de meisjes werd afgeleid, zodat de ander haar portemonnee kon rollen.

Gemert: Snorfietser gewond

Op de kruising Broekstraat Boekent is donderdag rond 14.30 uur een 29-jarige snorfietser uit Helmond gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 73-jarige automobiliste uit Gemert die over het Boekent reed rechtsaf sloeg richting Broekstraat. Zij verleende hierbij geen voorrang aan de Helmonder die in dezelfde richting over het Boekent reed. Hij is met verwondingen aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht.

Leende: Bestelauto gestolen

Vanaf een parkeerplaats aan de Valkenswaardseweg is donderdag tussen 6.30 en 16.15 uur een witte Volkswagen Bestel met het kenteken 71-VN-LN gestolen.

Nuenen: Insluiper neemt geld, sigaretten en cds weg

Een insluiper heeft donderdag tussen 15.30 en 15.50 uur uit een woning aan de Heikampen cds, een slof sigaretten en ongeveer 100 Euro gestolen. De dader is vermoedelijk over een schutting geklommen en vervolgens via een niet afgesloten achterdeur binnengekomen.