Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST-GELDERLAND

Winterswijk - aanrijding met meerdere gewonden
Vond omstreeks 16.10 uur een aanrijding op de Groenloseweg plaats waarbij een vrachtauto en twee auto's betrokken waren. Vier personen raakten gewond en het verkeer was de nodige tijd gestremd.
Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Opheusden zag te laat dat de auto voor hem, rijdend in de richting Groenlo linksaf wilde slaan om de Meekertweg in te rijden. Hij botste op deze auto, bestuurd door een 32-jarige Winterswijkse waarop de auto op de andere weghelft kwam. Hier kwam uit de richting een 41-jarige vrouw uit Groenlo met in haar auto haar 7-jarig zoontje en 3-jarig dochtertje.
De Winterswijkse moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd, terwijl de politie zich intussen over haar baby ontfermde. De moeder en kinderen werden voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd en konden later weer naar huis. Of de Winterswijkse, die onder meer beenletsel opliep, is niet bekend

Baak- aanrijding met dodelijke afloop
De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding, die omstreeks 16.20 uur op de Zutphen-Emmerikseweg tussen een bestelauto en een motorrijder plaats vond.De motorrijder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer, een 48-jarige man uit Ruurlo kwam uit Baak richting Zutphen rijden en kwam even voorbij de bebouwde frontaal in aanrijding met de bestelauto bestuurd door een 25-jarige man uit Zelhem, die zo is uit een eerste onderzoek gebleken vermoedelijk op de weghelft van de motorrijder heeft gereden. Het slachtoffer raakte dermate zwaar gewond, dat hij ter plaatse is overleden. De bestelauto kwam door de aanrijding in een lager gelegen weiland terecht en zowel hij als de 28-jarige passagier uit Hengelo(Gld) zijn later overgebracht naar het ziekenhuis en aldaar opgenomen. De rijbaan werd voor technisch onderzoek in het dorp en richting Zutphen afgesloten, wardoor het verkeer in de avondspits aanzienlijk moest omrijden.
De brandweer Steenderen heeft bij het ongeval geassisteerd en na afloop de olie verwijderd.
De politie zoekt getuigen van de aanrijding en in het bijzonder met een taxichauffeur die op dat moment richting Zutphen reed.

Einde berichten

Anton de Ronde, 055 -5486052