Ingezonden persbericht

De SkateKart op Neurenberg Internationale Speelgoedbeurs

Nederlanders lanceren de SkateKart in Neurenberg in Hal4-E114 van 5-10 februari

EINDHOVEN, 20040122 -- Het is een wonder dat de SkateKart® nú pas op de Europese markt wordt gebracht. In Azië werden er eerder al honderdduizenden van verkocht. De SkateKart® ziet er verbluffend eenvoudig uit. Maar als 3 tot 10 jarige jongens en meisjes er binnen een halve minuut enthousiast op wegrijden vallen de monden van hun (groot)ouders open van verbazing. Zij begrijpen niet hoe de SkateKart® zo soepel vooruit kan gaan zónder trappers, ketting, geluid of batterijen. Vooruit ga je namelijk op een unieke manier; door slechts het stuur van links naar rechts te draaien. Dat is verrassend, verbazingwekkend en uiterst grappig!


Kinderen en ouders zijn unaniem razend enthousiast, vooral waar het de veelzijdigheid, veiligheid, vormgeving, duurzaamheid en het gebruiksgemak van de SkateKart® betreft. Eindelijk weer eens een "ouderwets" rijdend speelgoed waarmee (klein)kinderen ook fysiek lekker actief kunnen zijn.

"Opvallend is dat de SkateKart® niet alleen door jongens maar juist ook door meisjes als "vet", "cool" en "fun" wordt ervaren. Uniek is ook dat een 3-jarige peuter er al binnen een halve minuut op wegrijdt". Overigens is de SkateKart® door zijn compacte formaat géén sta in de weg in huis en heel gemakkelijk op te bergen of op te hangen. Hij weegt nog minder dan 5kg en is dus ook zonder problemen te dragen.

Peuterleidsters, leerkrachten en andere didactisch specialisten prijzen dit grappige SkateKart® kinderspeelvoertuig vanwege de motoriekstimulerende eigenschappen. "Een kind dat onvoldoende mogelijkheden heeft zich spelend te ontwikkelen, heeft later moeite op school het leertempo bij te houden. Goede motoriekontwikkeling bij jonge kinderen vormt namelijk de basis voor hun toekomstig sociaal - emotioneel, taal en verstandelijk vermogen. Door te rijden op de SkateKart® leren kinderen spelenderwijs beweging en houding te beheersen, gericht gebruik te maken van de spieren en het evenwichtsgevoel te ontwikkelen. Tevens verbetert het de hand - oog coördinatie. Kortom; het rijden op de SkateKart® helpt de ontwikkeling van zowel de grove als de fijne motoriek van kinderen".

Het bijzondere aan de SkateKart® is dat door het stuur te swingen het gewicht afwisselend van het ene voorwieltje naar het andere wordt verplaatst. In combinatie met wrijving zorgt dit ervoor dat de SkateKart® vooruit gaat en dat er prachtige bochten en kapriolen mee kunnen worden uitgehaald. Het beste gaat dat op harde oppervlakten binnenshuis (kamer, klas, kinderdagverblijf) maar ook buiten op bijvoorbeeld de stoep, speelplaats of een terrasje.

De SkateKart® is een mechanisch stukje speelgoed, niet primair bedoeld om mee te racen maar voor alle kinderen vanaf 3 tot 10 jaar die stoer willen zijn en een gevoel van snelheid kunnen waarderen.Wie wil zien hoe geweldig de SkateKart® rijdt kan filmpjes af laten spelen op Internet. www.skatekart.com . De SkateKart® consumentenprijs is ¤ 54,95.




Ingezonden persbericht