Ingezonden persbericht

Ondernemersdag Le Manageur

Technologie & Ondernemerschap: de ideale mix?"

ROTTERDAM, 20040129 -- Ondernemersdag 2004 Voor de vierde maal op rij zal ook dit jaar weer de Ondernemersdag plaatsvinden op 5 februari 2004 in Engels Rotterdam. Dit evenement wordt georganiseerd door studievereniging le manageur i.s.m. Area010 Center for New Business.


Dit jaar zal tijdens de Ondernemersdag het thema: "Technologie & Ondernemerschap: de ideale mix?" centraal staan. Het doel van deze dag is om de ondernemersgeest van geïnteresseerde studenten uit Rotterdam en Delft te stimuleren en de drempel te verlagen voor het starten van een eigen onderneming. Technische en economische studenten zullen elkaar op deze dag ontmoeten waardoor het mogelijk is om de verschillende visies op ondernemerschap te ontdekken en wellicht de ideale mix te vormen! Burgemeester Opstelten zal de Ondernemersdag openen. Medewerking wordt verleend door Prof. Dr. Ir. J.C. Brezet en Prof. Turik. Ook geven succesvolle ondernemers acte de presence, waaronder de oprichters van HubHop (onlangs overgenomen door KPN) en Exact.

Programma Ondernemersdag 2004

In het ochtendprogramma komen ervaren ondernemers aan het woord om te vertellen hoe en waarom zij hun onderneming gestart zijn. Hierbij zullen ze aangeven hoe zij om zijn gegaan met problemen die je als ondernemer tegen kunt komen.

Na de koffiepauze gaat het middagprogramma van start, wat bestaat uit een vijftal interactieve workshops waaruit jij als deelnemer kunt kiezen. Verschillende aspecten van het ondernemerschap komen aan bod en alle vragen hierover zullen worden beantwoord.

Na de lunch zullen wederom twee ondernemers, die succesvol zijn geworden met het creeëren van innovatieve producten die wereldwijd verkocht worden, hun visie geven op het dagthema.

Als afsluiting van het formele programma kunnen de deelnemers, die gedurende deze dag op de hoogte zijn gesteld van de invloeden van technologie op ondernemerschap en vice versa, hun visie evalueren met deskundigen op beide gebieden. Het betreft hier deskundigen uit zowel het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid.

Na sluiting van de dag door le manageur en Area010 is er tijdens de informele borrel nog de mogelijkheid om te netwerken of verder te discussieren.



Ingezonden persbericht