Eemland zuid 10.00 uur

Utrecht 06-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Oproep getuigen beroving

AMERSFOORT Donderdagochtend is in de Zwartesteeg een 19-jarige man beroofd door meerdere personen.

Omstreeks 11.00 uur werd het slachtoffer afkomstig uit Amersfoort met een smoes door een onbekende jongen in de steeg gelokt. Daar bleek een tweede jongen te staan, waarna later nog twee jongens erbij kwamen. Het slachtoffer kreeg enkele klappen en werd van zijn fiets en tas beroofd. Hierna vertrokken de jongens in onbekende richting. Het signalement van de daders luidt als volgt: 1.80 meter lang, zwart golvend haar, zwart leren jack tot op de heupen; 1.75 meter lang, zwart kort geschoren haar en eveneens een zwarte jas. Allen waren van de leeftijd tussen de 17 en 20 jaar en hadden een lichtgetinte huidskleur. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Vervalste scooter

AMERSFOORT Tijdens een scootercontrole donderdagmiddag heeft de politie op de Leusderweg een scooter aangetroffen met een vervalst framenummer.

De bestuurder, een 19-jarige man uit Leusden, is op verdenking van vervalsing, diefstal of heling aangehouden. De scooter is in beslag genomen.