PERSBERICHT - 2004-02-06

Unieke marketingcoöperatie in Leipzig met als doel:

Wereldwijd aandacht voor Muziekstad Leipzig

De Duitse VVV heeft in 2004 Muziekland Duitsland als toeristisch jaarthema gekozen. Met omvangrijke marketingactiviteiten worden talrijke muziekevenementen in Duitsland wereldwijd onder de aandacht gebracht. Om Leipzig optimaal te laten profiteren van deze internationale promotie, hebben de afdeling Cultuur van de gemeente Leipzig en Leipzig Tourist Service (LTS) het project Muziekstad Leipzig in het leven geroepen.

Leipziger Freiheit is de slogan waarmee de verschillende instanties in Leipzig zich onder één noemer aan de buitenwereld presenteren. Het project Muziekstad Leipzig kan hierdoor efficiënter gecommuniceerd worden. De communicatieplannen van de Duitse VVV dragen versterkt bij tot de nodige synergie-effecten.

Talrijke originele promotionele acties worden in 2004 georganiseerd om Muziekstad Leipzig toeristisch te promoten. De Internetsites van de LTS www.musikstadt-Leipzig.de en www.leipzig-cityofmusic.com, is nu al een succes door de overzichtelijke up to date informatie en mogelijkheden om een reis naar Leipzig te organiseren.

Een speciale LEIPZIG CARD in het kader van Muziekstad Leipzig biedt deze zomer veel voordelen in musea, ticketbureaus en openbaar vervoer.

Met mousepads waarop de tekst staat Leipzig - City of Music gaat de LTS in het buitenland reclame maken. Hiervan komt ook een Japanse versie.

Alle projectpartners zullen als bijlage bij hun mailingen een zogenaamde Teaser (blikvanger) met kernachtige aankondigingen, Internetverwijzigingen en bestelmogelijkheden versturen. In de brochure Muziekstad Leipzig vindt u veel informatie over het muziekproject. Bovendien geeft de brochure een goed overzicht van de Leipziger muziekinstellingen.

Gewerkt wordt nog aan een Muziekstadsgids, een interactieve CD-ROM met navigatie in verschillende talen en een nieuwsbrief. De samenwerking met andere festivals, plaatsing van exclusieve berichten, lezerreizen, incentive-aanbiedingen en culinaire muziekaanbiedingen staan eveneens op het programma.

Zie in de rubriek persberichten ook: 'Levendige muziektraditie als toeristische belevenis'

Informatie en brochures over de Muziekstad Leipzig verkrijgbaar bij: Leipzig Tourist Service e.V.
RichardWagnerStraße 1
D - 04109 Leipzig

Tel. +49 (0)341 7104-265
www.Musikstadt-Leipzig.de