Politie Hollands Midden
Datum: 6 februari 2004

(

Woninginbraken Lisse
Het woninginbrakenteam van de politie in de Duin- en Bollenstreek is een onderzoek gestart naar een groot aantal woninginbraken gepleegd medio december 2003 tot begin februari 2004. Bij de politie zijn inmiddels 20 aangiften gedaan. Er werd met name in de middag en in de avond ingebroken in vooral vrijstaande woningen en twee-onder-een kap woningen in de wijken De Blinkert, Berkhout en het centrum van Lisse. De daders wisten de woningen binnen te komen door ramen en deuren via de sluitnaden met geweld open te wrikken met breekvoorwerpen. In een aantal gevallen werd een ruit vernield. Uit de woningen werden sieraden, video- en fotocamera's, laptops en geluidsapparatuur van het merk Bang & Olufsen weggenomen. De politie is een uitgebreid buurtonderzoek begonnen in de wijken waar is ingebroken. Daarnaast is de politie extra gaan surveilleren in deze woonwijken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844 (lokaal tarief). De politie wijst er op dat burgers bij verdachte situaties in hun woonomgeving eveneens dit nummer kunnen bellen.

In de avond van donderdag 5 februari werd voor de tweede keer in twee weken ingebroken in een woning aan de Heereweg. Ook bij deze woning werd eerst geprobeerd een raam open te wrikken. Toen dat niet lukte werd een raam ingegooid. Uit de woning werd een laptop meegenomen. Bij de eerste inbraak werd geluidsapparatuur weggenomen.

Politie waarschuwt voor oplichters Valkenburg
De politie waarschuwt voor een man en een vrouw van middelbare leeftijd die geld van bewoners afhandig proberen te maken door middel van een babbeltruc. Bij een bewoonster aan de Middenweg wist het stel omstreeks 13.45 uur een klein geldbedrag afhandig te maken door voor te doen alsof de vrouw medische hulp nodig had. De man vroeg geld voor openbaar vervoer. De twee hadden even later bij een bedrijf in de omgeving eveneens om geld gevraagd. De politie waarschuwt voor deze vorm van oplichting en wil daarnaast graag in contact komen met mensen die ook door de twee benaderd zijn.


Aanhouding Leiden

De politie heeft donderdagochtend 5 februari een 44-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Deze hield zich op in een portiek aan de Pelikaanstraat. Omdat de man zijn naam niet wilde geven is hij meegenomen naar het politiebureau. Hier merkten agenten op dat zijn jas overeenkomsten vertoonde met een jas die op woensdagavond 4 februari gestolen was uit een woning aan de Korevaerstraat. Ook werden diverse sieraden bij hem aangetroffen die bij dezelfde inbraak meegenomen waren. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen Leiden
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen rond de vermissing van het inmiddels weer terechte 15-jarige meisje uit Leiden. Monique Honsbeek werd sinds woensdag 28 januari vermist waarna er een onderzoek gestart werd. De politie deed op maandag 2 februari een getuigenoproep op RTV West en in het AVRO programma 'Opsporing Verzocht'. Op woensdag 3 februari tegen middernacht kwam Monique bij een woning in Leiden aangelopen. De bewoners schakelden onmiddellijk de politie in.
Daar nog niet duidelijk is gebleken wat er zich precies heeft voorgevallen, tijdens de vermissing van Monique, is de politie op zoek naar mogelijke getuigen.
Personen die Monique in de periode van woensdag 28 januari 2004 en dinsdag 3 februari 2004 nog hebben gezien of informatie kunnen verschaffen met betrekking tot de vermissing van Monique, worden verzocht contact op te nemen, tijdens kantooruren Politie Hollands Midden afdeling recherche, bereikbaar onder telefoonnummer 071-5258830.


Aanrijding Leiden

Op donderdag 5 februari vond er op de Zijlsingel een kop-staart aanrijding plaats. Omstreeks 20.50 uur reed een automobiliste tegen de auto van een 29-jarige automobilist uit Leiden die stilstond om linksaf te slaan in de richting van de Van Galenstraat. De Leidenaar werd met pijn in de nek overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Aanhouding Gouda

De politie heeft donderdag 5 februari een 18-jarige gouwenaar aangehouden op verdenking van beroving van een 74-jarige Goudse. Deze liep rond 13.15 uur op de Goejanverwelledijk toen een man haar tas afpakte en ermee vandoor ging. De verdachte is later in de middag op grond van het signalement in zijn woning aangehouden.

Woninginbraak Bergambacht
In een woning aan de Tussenlanen werd ingebroken op donderdag 5 februari tussen 14.30 en 20.15 uur. Met behulp van een breekvoorwerp werd een raam opengewrikt waarna men de woning inging en diverse geluidsapparaturen wegnam.

Controle fietsverlichting Lekkerkerk
De politie heeft op donderdag 5 februari van 07.35 tot 08.10 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Tiendweg West. Er zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven. Met name scholieren waren in overtreding.

Snelheidscontrole Stolwijk
De politie heeft op donderdag 5 februari tussen 09.40 en 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Schoonhovenseweg. Van de 2060 passanten waren er 21 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 105 km/u terwijl de maximum toegestane snelheid hier 80 km/u is.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --