Politie Zuid-Holland-Zuid

06/02 Dordrechtse en Zwijndrechtse Waard

06-02-2004 - Persberichten district I

CONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft op donderdagavond 5 februari een controle gehouden op de Wieldrechtse Zeedijk. Hier geldt een geslotenverklaring. Maar liefst 26 bestuurders negeerden dit gebod en werden hiervoor bekeurd. Ook kregen 2 automobilisten een boete omdat zij geen gordel droegen.

DRUGSAANHOUDINGEN
DORDRECHT- De politie heeft woensdag 4 februari in verband met de mogelijke handel in drugs een actie gehouden op de Jacob Marisstraat en de Jozef Israelstraat. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn tien kopers aangehouden, een aantal van hen bleek in bezit te zijn van gebruikershoeveelheden drugs. Zij zijn allen na verhoor heengezonden. Drie mannen zijn op heterdaad aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Een 29-jarige, een 20 jarige en een 34-jarige man, allen afkomstig uit Dordrecht. De 20-jarige man bleek in het bezit te zijn van vier balletjes cocaïne, hij is in verzekering gesteld. De andere twee zijn na verhoor heengezonden.

VERDACHTE KRIJGT ONGEVAL
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht heeft een ongeval gehad terwijl hij probeerde te ontsnappen aan de politie. Agenten zagen hem op donderdagmorgen 5 februari 2004 op het moment dat hij met een damesfiets reed in de buurt van het postkantoor aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht. Het zadel van de fiets stond te laag voor de man en op het moment dat de 44-jarige de fiets neerzette bij het postkantoor klungelde hij met een slot. De man vertelde dat hij de fiets van iemand had geleend. Na controle bleek dat de tweewieler eerder deze week gestolen was. De politiemensen gingen het postkantoor in en hielden de verdachte aan voor heling. Buiten ontsnapte deze en stak de Johan de Wittstraat over. Hierbij raakte hij een voorbijrijdende auto en vloog tegen de voorruit. Agenten konden hem aanhouden. De ruit van de auto beschadigde maar de 27-jarige automobiliste uit Dordrecht raakte niet gewond.

ALCOHOL
DORDRECHT- Een 39-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed op donderdagavond 5 februari over de Copernicusweg. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 2 uur. *Ook een 34-jarige man uit Dordrecht kreeg een rijverbod van 2 uur op dezelfde locatie. Hij moest daar op donderdagavond 5 februari een blaasproef ondergaan. De man blies boven de streep.

* Een 37-jarige man uit Lage Zwaluwe werd aangehouden in de nacht van donderdag op vrijdag 6 februari. Hij reed om de Groenezoom en zat met teveel alcohol op achter het stuur. De man kreeg een rijverbod van 1 uur.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF
DORDRECHT- In een bedrijf aan de Bisschopstraat is ingebroken. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag 6 februari. Een raam werd verbroken. Uit het bedrijf werd een monitor gestolen.

OPLICHTING
ZWIJNDRECHT- Een man is aangehouden. Deze 30-jarige man uit Rotterdam verkocht op donderdagmiddag 5 februari stroopwafels aan de deur in de buurt van de Jan van Nassaustraat. De man vertelde een bewoonster dat hij met medewerking van de politie stroopwafels verkocht. De bewoonster vertrouwde het niet en belde de politie. De politie trof de man even later op de middag aan met een doos stroopwafels in een brandgang aan de Jan van Nassaustraat. Hij bleek een vervalste ventvergunning te hebben met een logo van de politie. Hierop werd de man aangehouden.

OPSTOOTJE
DORDRECHT- Een meisje uit Dordrecht is aangehouden. Op donderdagmiddag 5 februari vond een opstootje plaats achter een school aan de Koningstraat. Hier was een groep van circa 50 jongeren bij betrokken. Toen de politie aankwam, stoof de groep uiteen. Enkele personen bleven staan. Een meisje vertelde te zijn geslagen door een ander meisje. De fiets van het slachtoffer werd op de grond gegooid en vervolgens werd ze in haar gezicht geslagen. De politie hield het 15-jarige verdachte meisje aan.