Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (06/02)

Tilburg, 6 februari 2004.

Agenten houden lekkerbek aan in supermarkt

TILBURG - In een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten gistermiddag rond de klok van halfvier een 68-jarige Tilburgse man aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van een doos passievrucht, een bak met roerbak shoarma, twee pakjes roomboter en vijf tijdschriften. Deze spullen stopte de man in zijn tas en toen hij voorbij de kassa`s liep zonder de spullen werd de man opgepakt.

Winkeldieven opgepakt na diefstal van schoenen

TILBURG - Een 22-jarige Tilburger en een 18-jarige vrouw uit Arnhem zijn gisteravond, even voor negen uur, aangehouden nadat zij in en winkel aan de Heuvel betrapt werden bij de diefstal van een paar sportschoenen ter waarde van bijna 30 euro.

Team Tilburg West zet hardrijders op de bon

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hebben gistermiddag snelheidscontroles gehouden aan de Middeldijkdreef en de Meliskerkestraat. Op beide wegen geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Er werden 34 weggebruikers gecontroleerd, waarvan er zes te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur. Bij deze snelheidscontroles maakten de agenten gebruik van de lasergun.

Straatrover aangehouden

TILBURG - Agenten hebben gisteravond om tien voor halfelf in een bushokje aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de beroving van een 58-jarige man uit Tilburg. De aangehouden verdachte staat in Tilburg bekend als veelpleger en zal conform de met justitie gemaakte afspraken het traject van veelplegers afleggen. Dat betekent onder andere dat de verdachte in verzekering is gesteld en zal worden geleid voor de rechter commissaris te Breda. De intentie van het veelplegers traject is dat aangehouden veelplegers zoveel als mogelijk tot de zaak voor rechter komt in hechtenis blijven.

Om tien over halftien kreeg de politie de melding dat de 58-jarige Tilburger aan het Boksdoornerf in deze stad was beroofd. Het slachtoffer werd in de centrale hal van de flat waar hij woont, met een mes in de arm gestoken en van zijn portemonnee beroofd. Daarin zat onder andere een geldbedrag van 253 euro. Direct na de beroving zijn de agenten naar de woning van het slachtoffer gereden en hebben daar een korte verklaring van de man opgenomen. Hierbij kregen de agenten ook het signalement van de toen nog onbekende dader. In een bushokje aan de Jan Heijnsstraat treffen de agenten na onderzoek een man aan die aan het signalement van de verdachte voldoet en als het slachtoffer via de confrontatiespiegel met de aangehouden verdachte wordt geconfronteerd herkent de man hem voor 100%. Aan het bureau heeft de politie vervolgens een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen. In de fouillering van de aangehouden verdachte hebben de agenten een mes aangetroffen. Dit mes is voor nader sporenonderzoek ter beschikking van de technische recherche gesteld.

13-jarige wordt van fiets en GSM beroofd

TILBURG - Een 13-jarige Tilburgse jongen is op de kruising van de Krommeniestraat en de Keldonkstraat beroofd van zijn fiets en mobiele telefoon. Dat gebeurde gisteravond tussen halfacht en acht uur. De Tilburgse jongen was bezig met het bezorgen van kranten. De dader is een negroïde man van ongeveer 20 jaar die het slachtoffer met een 40 cm. lang keukenmes bedreigde. Na de beroving is de man weggefietst in de richting van de Reeshofdijk.

Agenten halen dronken automobilist van de weg

TILBURG - Een 42-jarige Tilburger is gisteravond om tien voor halftien aan het Pieter Vreedeplein aangehouden nadat agenten hadden vastgesteld dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het politiebureau blies de man bijna 2.50 promille. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd. Hij kreeg verder een rijverbod van 13 uur mee naar huis en de politie maakt tegen de man proces-verbaal op.

Agenten vinden vlinderrmes in auto

TILBURG - In de auto van een 26-jarige Tilburger hebben agenten vannacht om halftwee een vlindermes aangetroffen. De agenten werden door leden van het biketeam geattendeerd op het vreemde rijgedrag van de Tilburger. In de auto roken de agenten een sterke weetlucht. Bij het daarop volgende onderzoek troffen de agenten het vlindermes aan.

Bron: Carel Bouman