PERSBERICHT - 2004-02-06

Recordseizoen voor Tivoli en Legoland

De twee grote Deense gezinsrecreatieparken hebben een bijzonder goed seizoen achter de rug. Tivoli in Kopenhagen ontving tot nu toe ruim 3.3 miljoen bezoekers, een aantal dat nog nimmer tevoren is behaald. Legoland trok ruim 1,63 miljoen, eveneens een absoluut record.

Legoland, het gezinsrecreatiepark in Billund in Jutland, heeft dit najaar het seizoen ook afgesloten met een nieuw record. Er kwamen ditmaal in totaal ruim 1.630.000 bezoekers, 45.000 meer dan vorig seizoen, dat tot nu toe het beste was. Het aantal van 1.63 miljoen is ook het hoogste dat ooit een Legoland in één seizoen heeft gehad.

Tal van bijzondere evenementen in het land en de première van de allernieuwste top-attractie 'PowerBuilder' zorgden voor de sterke groei van het aantal bezoekers.

Legoland Windsor in Engeland was tot nu toe koploper met 1.61 miljoen bezoekers. Het resultaat in Billund is des te verrassender, omdat in warme zomers meestal nogal wat mensen recreatieparken plegen te mijden. Maar de nieuwe superattractie Power Builder en veel nieuwe evenementen hebben een zeer positieve werking gehad op de belangstelling. Een van de grote successen was Legoland After Dark, een speciaal avondprogramma.

De groei van de bezoekersstroom in Denemarken (ruim 3 procent) is volgens de directie van Legoland voornamelijk toe te schrijven aan de binnenlandse markt. Het park is in Denemarken de belangrijkste publiekstrekker buiten Kopenhagen.

Meer informatie op internet: www.tivoli.dk, www.legoland.dk en www.visitdenmark.com.