Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 6 februari 2004

provincie Groningen, 06-02-2004 -

Siddeburen: meisje (17) mishandeld: politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 17-jarige meisje uit Slochteren. Het meisje maakte een wandeling in Siddeburen en kwam op een gegeven moment bij de speeltuin op de Akkereindenweg. Daar werd het meisje van achteren vastgegrepen en lastig gevallen door een onbekende man. Zij kreeg vervolgens enkele klappen van de man. Door te gillen en zich te verzetten, wist het meisje de man af te schrikken. De dader is vervolgens weggegaan. De politie is op zoek naar getuigen, die op woensdag 4 februari tussen 21.15 en 22.10 uur iets hebben gezien of gehoord van de betreffende mishandeling. Getuigen kunnen zich melden door te bellen naar basiseenheid Hoogezand via het telefoonnummer 0900-8844.

Veendam: schooljeugd op de bon
De politie heeft vrijdagochtend in de Kerkstraat drie 16- jarige jongens uit Veendam bekeurd, omdat zij rommel in de vorm van lege frisdrankblikjes, chipszakken en frisdrankpakken, achter hebben gelaten op straat. De drie jongeren kregen een bekeuring van 50 euro. De politie heeft de nabijgelegen school geïnformeerd omtrent de overlast in de Kerkstraat. Ook de schoolleiding heeft de leerlingen herhaaldelijk gewezen op het achtergelaten vuil. De schooljeugd houdt zich tijdens tussenuren al geruime tijd op bij de toegangsdeuren van winkels. Het winkelende publiek wordt hierdoor ook gehinderd. De politie hoopt dat met opvallende en onopvallende controles de overlast zal verminderen.

Groningen: slachtoffer herkent dader van zware mishandeling De politie heeft vrijdagmiddag op het Stationsplein een 47-jarige man aangehouden voor zware mishandeling. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Groningen, herkende op het Stationsplein de dader die hem op maandag 26 januari in een van zijn handen had gestoken. Hij alarmeerde de politie en die kon op aanwijzing van het slachtoffer de verdachte inrekenen. De man werd ingesloten.

Groningen: Stadjer raakt gewond bij verkeersongeval
Een 46-jarige man uit Groningen is vrijdagochtend op de J.C. Kapteijnlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer werd aan de linkerzijde gepasseerd door een 59-jarige automobilist uit Adorp. Tijdens het passeren kwam de fietser ten val tegen de auto van de Adorper. De Stadjer is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De fiets van het slachtoffer werd op het politiebureau gestald. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: vrouw (20) gewond bij aanrijding
Een 20-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag op de kruising Prinsesseweg met de Graaf Adolfstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zat in een auto naast haar 40-jarige moeder. Op de kruising werd aan moeder en dochter geen voorrang verleend door een 31-jarige man uit Groningen. Bij de aanrijding liep de 20-jarige nekletsel op. Met behulp van de brandweer kon de vrouw uit de auto worden bevrijd. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de moeder was total loss en moest worden afgesleept. De politie heeft een rapportage van de aanrijding gemaakt.