Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht 08-02-2004 - Persberichten district Rijn & Venen

Bestuurder valt in slaap

KAMERIK Doordat hij achter het stuur in slaap viel, belandde een 23-jarige man uit Woerden in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.15 uur tegen een boom aan de Ingenieur Enschedeweg. De auto was total loss.

De man werd naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

Dronken achter stuur

WOERDEN Vier bestuurders uit Woerden werden zaterdagavond tijdens een controle betrapt op het rijden onder invloed.

Op de Hollandbaan en Europabaan vond een alcoholcontrole plaats tussen 20.00 uur en 02.15 uur. Er werden 824 bestuurders gecontroleerd.

Rond 21.00 uur werden op de Hollandbaan de eerste twee automobilisten aangehouden. De 45-jarige bestuurder had 350 ug/l in zijn lichaam, de 32-jarige 430 ug/l.

Een 47-jarige Utrechter werd omstreeks 22.00 uur aangehouden op de Hollandbaan met 485 ug/l in zijn lichaam.

Aan de Europabaan werd omstreeks 01.30 uur een 33-jarige man aangehouden met 545 ug/l in zijn lichaam.

Man geeft zichzelf per ongeluk aan

MIJDRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag werd een bewoner aan de Viergang gewekt door piepende remmen en vervolgens een harde knal. Hij keek door het raam en zag dat zijn auto was geramd door een bestelbusje. Hij haastte zich naar buiten en liep achter het beschadigde busje aan. Nadat hij hem even uit het oog had verloren, zag hij het busje geparkeerd staan op de Bovenkuier, zonder bestuurder helaas. Hij belde de politie die de bestuurder ging zoeken.

Terwijl deze zoekactie nog niet was voltooid, belde de bestuurder zelf de politie met de mededeling dat hij zijn busje kwijt was en of de politie deze misschien had gevonden. Nadat zijn identiteit was gecheckt werd hem gevraagd of hij misschien een aanrijding had veroorzaakt met deze bus. Hij antwoordde bevestigend. De 22-jarige man uit Mijdrecht werd hierna als verdachte gehoord.

De bus werd voor nader onderzoek in beslag genomen.