KPMG


Accountancy student beslist over deelname FC Orion aan Champions League

23 december 2003

Nederlandse accountancy studenten kruipen begin volgend jaar een aantal weken in de huid van een KPMG-accountant en gaan zich buigen over de financiën van FC Orion.

Deze fictieve eerste divisieclub heeft zich tot doel gesteld om binnen 3 jaar mee te draaien in de Champions League. De club heeft hiertoe een businessplan en begroting opgesteld. Om haar ambitie te realiseren en haar begroting rond te krijgen, heeft de club een aantal financiële injecties nodig. De accountant van FC Orion heeft tot taak de tussentijdse resultatenbalans voor het lopende seizoen en de begroting bij het businessplan te controleren. Daarmee is hij mede verantwoordelijk voor het realiseren van de ambities van FC Orion.

De sportieve doelstellingen van FC Orion vormen de basis van de tweede editie van de KPMG Accountancygame die op 11 februari van start gaat. Het thema van het KPMG-spel, dat vorig jaar als proef werd gespeeld, is dit jaar 'Football & Finance'. De KPMG Accountancygame biedt derde- en vierdejaars accountancy- en economiestudenten de kans op interactieve wijze kennis te maken met de dagelijkse praktijk van het accountancyvak bij KPMG. Door het uitvoeren van opdrachten die via een speciale intranetsite, e-mail, sms of digitale videoboodschappen worden gegeven, kunnen de deelnemers punten verzamelen waarmee ze steeds een stap dichterbij de realisatie van de ambitie van FC Orion komen. Tijdens de finaledag die begin maart plaatsvindt, presenteren vijftien finalisten hun advies aan de voorzitter van FC Orion.

Door deelname aan de KPMG Accountancygame maken studenten uiteindelijk ook kans op een baan bij KPMG. De arbeidsmarkt voor KPMG als accountancykantoor blijft relatief krap, constateert Hanneke Verhoeven, Recruitment Consultant bij KPMG. Daarom organiseren wij gedurende het jaar verschillende activiteiten om in contact te komen met potentiële medewerkers in de eindfase van hun accountancystudie. Open dagen, informele borrels en activiteiten waarbij de student daadwerkelijk in de huid kruipt van een KPMG-accountant, zoals de Business Competition en de Accountancygame. De Accountancygame is misschien wel het meest laagdrempelig, je kunt het bij wijze van spreken thuis in je pyama spelen.

Studenten die geïnteresseerd zijn in deelname aan de KPMG Accountancygame 2004 kunnen begin januari voor meer informatie terecht op www.accountancygame.nl.

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039