Gemeente Amsterdam

Amsterdam Symphony Orchestra in de Beurs van Berlage Concerten 11 en 12 februari om 20.15 uur
4 februari 2004 - Johanneke Helmers

Het Amsterdam Symphony Orchestra speelt 11 en 12 februari in de Grote Zaal van de Beurs van Berlage. Het gaat om twee concerten die onderdeel uitmaken van de eigen serie van het orkest. Op het programma staan de volgende werken:

1. Mozart - Ouverture Don Giovanni, KV 527
2. Beethoven - Vioolconcert in D, op. 61

3. Schubert - Symfonie nr. 9 in C, D. 944 (`Grote')

Peter Sánta, oprichter van het orkest, dirigeert. De in Rusland geboren solist Denis Goldfeld speelt het prachtige vioolconcert in D van Beethoven. Denis studeerde cum laude af, won onder meer het Oistrakh Concours en speelde met het ASO het dubbelconcert van Brahms tijdens de Uitmarkt 2003. Zie voor een toelichting op het programma www.amsterdamsymphony.com.

Ontmoeting

Na afloop van het concert bestaat de mogelijkheid in het Beurscafé nog even na te praten en van gedachten te wisselen met de orkestleden en dirigent.

Het orkest

Het Amsterdam Symphony Orchestra, dat in januari 2003 door Sánta werd opgericht, bestaat uit een 70-tal professionele jonge musici (tussen 20 en 35). Het is het eerste commerciële symfonieorkest van Nederland. Dit betekent dat het voor de inkomsten voor de volle 100% afhankelijk is van publiek, donateurs, sponsoren en opdrachtgevers.

De concerten beginnen om 20.15 uur. Kaarten kunnen besteld worden via de Uitlijn, de AUB Ticketshop, de VVVs en uiteraard via www.amsterdamsymphony.com.

Kaartverkoop

Voor telefonische reserveringen kunt u bellen met 035-69 222 62. Op 17 en 18 december is de kassa (Beursplein 1) open vanaf 18.00 uur en op andere dagen kunnen kaarten gekocht worden bij de Klantenservice van de Bijenkorf.

© Gemeente Amsterdam