Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 05-02-2004

Televisie
TROS TV SHOW 100 JAAR CIRCUSTHEATER
Uitzending woensdag 11 februari
Nederland 2 ­ 20.45 uur


Speciale tv show over jubileum circustheater

Het Circustheater viert zijn honderdjarig bestaan. Wat begon als circusgebouw voor de mondaine badplaats Scheveningen, groeide uit tot een van de meest stijlvolle theaters van Nederland. De huidige architectuur, de voorzieningen voor het publiek en de technische faciliteiten zorgen ervoor dat dit theater vol vertrouwen aan zijn tweede eeuw kan beginnen.

Op woensdag 11 februari zendt de TROS in een speciale aflevering van de TROS TV SHOW een registratie uit van de gala-avond die ter ere van dit jubileum op 12 januari jl. plaatsvond. De vele theatergenres die de geschiedenis van dit theater kleuren ­ circusacts, one-man shows, dans, zang en musicals ­ maken onderdeel uit van dit bijzondere tv-programma.

Paul van Vliet keert terug naar het geliefde podium waar zijn one-man shows vele zomers achtereen volle zalen trokken. Er is een optreden van de Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen en ook André van Duin geeft op eigen wijze een bijdrage aan het jubileumprogramma. Igoné de Jongh, stersoliste van Het Nationale Ballet, is te zien met een pas-de-deux uit Carmen. De internationale reputatie van het Circustheater wordt op de gala-avond onderstreept met exclusieve optredens van drie Spaanse gitaristen met hun komische act 'Ole' en de Russische acrobaat Anatoli Zalevski die van het publiek een staande ovatie kreeg. De optredens worden afgewisseld met interviews door Ivo Niehe. Zo schuiven Pia Douwes, Miranda van Kralingen, Anne-Wil Blankers, Paul van Vliet en Joop van den Ende aan bij Ivo. Ook wordt veel historisch beeldmateriaal vertoond.

TROS TV SHOW 100 JAAR CIRCUSTHEATER wordt afgesloten met twee nummers uit de theaterproductie The Lion King. De Nederlandse hoofdrolspelers Carolina Dijkhuizen (Nala) en Etiënne Poeder (Simba) worden omringd door een grote, kleurrijke, internationale cast en brengen de nummers 'The Circle of Life' en 'Can you feel the love tonight' in een nieuwe Nederlandse vertaling van Martine Bijl.