Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede, 204 bekeuringen bij snelheidscontroles

Publicatiedatum: 11-02-2004

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de Politie Gelderland-Midden heeft 204 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. Het VHT controleerde afgelopen twee weken (tussen dinsdag 27 januari en dinsdag 10 februari) op de Jan Th. Tooroplaan binnen de bebouwde kom van Ede. In totaal werden 72510 voertuigen gecontroleerd, daarvan overtraden 154 de maximumsnelheid. Dinsdag controleerde het VHT op de Rijksweg in Ede, van de 6630 gecontroleerde voertuigen reden er 50 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken, politie waarschuwt voor oplichter

Publicatiedatum: 11-02-2004

Een 82-jarige vrouw uit Hoevelaken is dinsdagochtend vermoedelijk opgelicht door een man van ongeveer 30 jaar. De man kwam bij de vrouw aan de deur dat hij een magnetron moest afleveren bij de buurvrouw van de vrouw, die zijn oma zou zijn. Zijn 'oma' was niet thuis, waardoor hij de vrouw vroeg om de magnetron aan te nemen en later aan haar buurvrouw te geven. De magnetron moest nog wel betaald worden en de man vroeg of zij het voor wilde schieten. De vrouw vertrouwde de man, omdat hij zich voorstelde als de kleinzoon van haar buurvrouw. Hij maakte een gezellig praatje en zij gaf vervolgens haar giropasje, waarmee hij even later honderden euro's van haar rekening af haalde. Hij zou binnen een uur terug zijn met het pasje en de magnetron, maar hij kwam niet. Mevrouw zou het geld 's avonds van haar buurvrouw terugkrijgen, maar die wist van niets. De vrouw omschreef de man als volgt: een man van ongeveer 30 jaar oud, blanke huidskleur en hij was netjes gekleed. De politie waarschuwt voor deze man en vraagt iedereen die informatie heeft contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 11-02-2004

Een 51-jarige man uit Ede is gistermiddag zijn rijbewijs kwijt geraakt en heeft een rijverbod voor 12 uren gekregen. De man is dinsdagmiddag omstreeks 14.20 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Hij zou in zijn auto van een parkeerplaats aan het Burgemeester van Dijkeplein zijn gereden en had hierbij zijn voertuig niet onder controle. Agenten die hier getuige van waren spraken de man aan, al snel werd duidelijk dat de man te veel gedronken had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man weigerde mee te werken aan een blaastest. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606