Hogeschool van Amsterdam

HvA snelst groeiende hogeschool van de regio

(11 februari 2004)

De Hogeschool van Amsterdam is volgens cijfers van de HBO-Raad de snelst groeiende hogeschool in de regio. Dit komt door de groei van de instroom bij de HvA met 13,3 procent tot 7.512 nieuwe eerstejaars dit studiejaar.

De totale hbo-instroom is dit studiejaar met 6,6 procent gestegen - maar liefst 108.000 nieuwe eerstejaars schreven zich in volgens de HBO-Raad.

De HvA verheugt zich over het toegenomen aantal studenten aan de Nederlandse hogescholen en over het feit dat de instroom vooral in de sectoren onderwijs en gezondheidszorg bovengemiddeld is gegroeid. Dit is ook het geval bij de HvA en dat is goed voor Amsterdam. Want de vakgebieden waar de stad de komende jaren de meeste ontwikkeling behoeft, zijn de sectoren waarin de groei van de HvA het sterkst is.

Het lerarentekort in Amsterdam is snel opgelost als de instroom in het Hoger Pedagogisch Onderwijs (HPO) zo spectaculair blijft stijgen als dit jaar met 32,8 pct. Op het maatschappelijke en sociale vlak groeit het Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs (HSAO) met 17,3 pct. In de groei van de economie wordt voorzien door Hoger Economisch Onderwijs (HEO, 6,9 pct groei) en ten slotte wordt de ontwikkeling van Amsterdam en Nederland als ICT-centrum gevoed door professionals van het Hoger Technisch Onderwijs (HTO, 6 pct groei).

De HvA verwacht voor het komende jaar opnieuw forse groei, mede dankzij de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, waaruit onder meer schools voor Economie en Business en ICT voortkomen.


---

Contactpersoon voor de pers

Astrid Prummel
tel. 020 570 26 08
e-mail: a.c.prummel
@mc.hva.nl