Gemeente Moerdijk


EIND DIT JAAR VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED

Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk wil in de raadsvergadering van december het bestemmingsplan buitengebied door de raad laten vaststellen. Om dit te kunnen realiseren, is een planning gemaakt van de werkzaamheden.

Stand van zaken
Op dit moment verwerkt de gemeente in overleg met RBOI de reacties van de inspraak en het wettelijk vooroverleg tot een commentaarnota. RBOI (bureau voor ruimtelijk beleid, ontwikkeling en inrichting) is het bureau dat de totstandkoming van het nieuwe bestemmingsplan begeleidt. Het maken van de commentaarnota is een omvangrijke klus. De meer dan honderd binnengekomen inspraakreacties vragen om een zorgvuldige afweging. Dikwijls is er per geval nader dossieronderzoek of een buiteninspctie nodig.

De Provinciale Planologische Commissie heeft het voorontwerp op 14 januari behandeld. Een definitief advies is nog niet binnen. Het opgestelde pré-advies biedt echter al voldoende aangrijpingspunten om het plan op onderdelen aan te scherpen. De provincie is in grote lijnen akkoord met het plan.

Tijdpad

-
Vaststelling commentaarnota door burgemeester en wethouders half april 2004;

- Op basis van de uitgangspunten in de commentaarnota wordt het ontwerp-bestemmingsplan gemaakt. Voor de
zomervakantie wordt dit ontwerp gepubliceerd en ter inzage gelegd;
- Vanaf begin september: hoorzittingen. De hoorzittingen vergen een zorgvuldige en praktische aanpak. De gemeente
verwacht namelijk tussen de 40 en 50 bezwaren.
- Vaststelling bestemmingsplan raad 2 december 2004.

De gemeente stuurt iedereen die gereageerd heeft in het kader van de inspraak persoonlijk bericht. In die brief staat wat er met hun reactie is gebeurd en hoe de procedure er verder uitziet.