Gemeente Moerdijk


GEEN GEWIJZIGD GEBRUIK SENIORENWONING WILLEMSTAD

De gemeente Moerdijk is tegen het plan om een seniorenwoning op het adres In de Veste 20 te gaan gebruiken als zusterpost annex kantoor voor de Markenlanden. Het college vindt dat de woning gebruikt moet worden voor de doelgroep. Daarnaast past het beoogde gebruik door de Markenlanden niet binnen het bestemmingsplan.

De stichting de Markenlanden wilde de activiteiten van het steunpunt uitbreiden met een zusterpost annex kantoor. Omdat het huidige steunpunt niet groot genoeg zou zijn, wilde de stichting tijdelijk uitwijken naar een vrijkomende seniorenwoning in de buurt van het steunpunt.

Het plan heeft nogal wat commotie te weeg gebracht. Hart voor Willemstad trok aan de bel met bezwaren bij de woningbouwvereniging Brabants Westhoek, de verhuurder van het pand. De gemeente is met Hart voor Willemstad van mening dat er alternatieve oplossingen mogelijk moeten zijn in en rond het bestaande steunpunt.

De gemeente is stellig van mening dat er, vanwege de grote vraag, geen voor senioren bestemde panden op een andere manier gebruikt moeten worden. Daarnaast heeft het pand gewoon de bestemming wonen en niet bijzondere doeleinden. De gemeente heeft inmiddels contact gezocht met de verhuurder. Het huurcontract is nog niet getekend. Directeur De Jong heeft laten weten bij de eerste aanvraag geen problemen te hebben gezien omdat het ging om een korte verhuurperdiode. Hij vindt nu met de gemeente dat er gekeken moet worden naar alternatieven.