Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 11 februari 2004 Publicaties - 11 februari 2004
Hoorzitting commissie voor de bezwaarschriften Voorzieningen voor gehandicapten in 2004 aangepast
Schutterspark wordt familiepark Startschot voor Op den Tricht Subsidie van 600.000 euro voor meer bewegen Vreemdelingendienst vanaf 1 januari 2004 gesloten
Emma Schoenfabriek tijdelijk terug in Brunssum Brunssum pakt taalachterstand bij kinderen aan
Maandelijkse sirenetest weer ingevoerd Gemeente pakt overlast aan Jeugdproblematiek: ben er zo vroeg mogelijk bij! Brunssums project krijgt Tom Sebastiaan Gans Prijs
Wijkatlas 2003 op internet Raadsvergadering van 3 februari 2004 Koopzondagen 2003 Brunssum presenteert Programmabegroting 2004 Alles wat u wilde weten over Brunssum Overlast van steenmarters? Meld het bij de gemeente!
Evenementenkalender 2004 Laat uw stem horen via het referendum Weekmarkt Spreekuren wethouders
Hoorzitting commissie voor de bezwaarschriften

De commissie voor de bezwaarschriften houdt op maandag 16 februari 2004 een openbare hoorzitting.

Om 16.10 uur behandelt de commissie een bezwaarschrift tegen de weigering om een bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van een garage op het perceel Pastoor Savelbergstraat 68; Om 16.45 uur behandelt de commissie een bezwaarschrift tegen de weigering om een bouwvergunning te verlenen voor het vergroten van een industriegebouw op het perceel Haefland 34.

De hoorzitting vindt plaats in de burgerzaal in het Bestuurscentrum. De hoorzitting is openbaar en kan door iedereen worden bijgewoond.
---

Raadsvergadering van 3 februari 2004 De gemeenteraad kwam voor een vergadering bijeen op dinsdag 3 februari 2004. Tijdens deze vergadering zijn onder meer de volgende besluiten genomen:
gebeurd, vandaar dat de raad een nieuw voorbereidingsbesluit heeft genomen.
in 'woondoeleinden II'. De raad heeft besloten om geen medewerking te verlenen aan dit verzoek.
vergoeding van kosten als gevolg van vandalisme. De gemeenteraad heeft ingestemd met de volgende vergoedingen.

gevolg van vandalisme.
aanpassing van de cv-installatie. De gemeenteraad heeft ingestemd met een maximale subsidie van 120.000 euro.
De raad nam tevens een amendement van de PvdA-fractie aan waarin wordt gesteld dat de niet juist gevoerde aanbestedingsprocedure het gegeven rechtvaardigt dat de economische boekwaarde van de gevelkachels wordt terugbetaald aan de gemeente Brunssum op het moment dat de onderwijsactiviteiten worden gestaakt.
De gemeenteraad heeft het 'Integraal Huisvestingsplan primair onderwijs 2003-2013 gemeente Brunssum' vastgesteld. Dit heeft de raad een viertal verordeningen vastgesteld:
- Reïntegratieverordening Werk en bijstand. De raad heeft ingestemd met de toetreding tot een op te richten Gemeenschappelijke Regeling Kredietbank. De Kredietbank legt zich toe op sociale kredietverlening en op hulpverlening bij het saneren van schulden van mensen die maatschappelijk kwetsbaar zijn en vormt daarmee een belangrijk instrument voor gemeenten om armoede te De raad heeft de 1e begrotingswijziging 2004 vastgesteld. Het gaat om een bedrag voor de verplaatsing en het onderbrengen van de afdeling Beheer van de gemeente Brunssum op een nieuwe locatie. De raad heeft de 2e begrotingswijziging 2004 vastgesteld. Het gaat om een bedrag voor de toekenning van planschadevergoeding aan een inwoner van Brunssum.
De raad heeft de Verordening ex artikel 213a Gemeentewet vastgesteld. Artikel 213a van de Gemeentewet verplicht het college om periodiek de doelmatigheid en doeltreffendheid van het eigen functioneren te onderzoeken en daarover aan de raad te rapporteren. In de Verordening legt de raad vast aan welke regels dit zelfonderzoek moet voldoen. bestrijden van risico's en inbreuken op veiligheid. De raad heeft nu ingestemd met het voorstel om de onderwerpen 'veilige woon- en leefomgeving' en 'jeugd en veiligheid' tot speerpunten te benoemen. Ook heeft de raad ingestemd met een gewijzigde planning om tot het veiligheidsprogramma te komen.

Vertegenwoordiging Parkstad Limburg
Namens de gemeente Brunssum was raadslid J. van der Zee vertegenwoordigd in het Algemeen Bestuur van Parkstad Limburg. Wegens langdurige afwezigheid (ziekte) is de heer Van der Zee niet in staat nog deel uit te maken van het Algemeen Bestuur. De gemeenteraad van Brunssum is akkoord gegaan met de benoeming van raadslid J. Hesse tot lid van het Algemeen Bestuur van Parkstad Limburg.

Aanvullend nam de gemeenteraad nog drie moties aan: Een motie van de fracties BCD en CDA waarin het college van B&W wordt opgedragen te onderzoeken wat de meerwaarde is van het Natuur- en Milieu-Educatief Centrum Parkstad Limburg voor Brunssum is. Een motie van de fractie PAK tegen het voorgenomen NIMBY-besluit van minister Dekker om bomen te kappen ten behoeve van de AWACS-vliegtuigen.
Een motie van de fracties Borger en PAK om steunbetuiging aan de Stichting Faunabescherming in hun bezwaar tegen een vergunning van Gedeputeerde Staten van Limburg om reeën op de Brunssummerheide af te schieten.

De volgende raadsvergadering vindt plaats op 23 maart 2004. WWZ Kompas aan de Dorpstraat 119, telefoon (045) 404 81 81. Op donderdag 4 maart 2004 vindt er een vergadering plaats van de Een overzicht van de bouwplannen die de commissie op donderdag 4 maart zal behandelen, ligt ter inzage in het Bestuurscentrum, bij de publieksbalie. U kunt dit overzicht raadplegen op woensdag 3 en donderdag 4 maart tijdens openingsuren (08.30 tot 12.30 uur, op Voor een afspraak met Wethouder Akkermans kunt u bellen met 527 85 56. vindt elke week op de gemeentepagina in Parelnieuws de datum van het eerstvolgende spreekuur.
Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 17 februari 2004.