Ingezonden persbericht


TU Delft kiest InfoPact Netwerkdiensten voor levering 4.000 DSL-aansluitingen

Medewerkers profiteren van snelle internetverbinding via netwerk van bbned

Oude Tonge/Rotterdam, 11 februari 2004 - De Technische Universiteit Delft (TU Delft) kiest voor InfoPact Netwerkdiensten, leverancier van internet- en telecommunicatieservices, als leverancier van 4.000 DSL-aansluitingen voor haar medewerkers. Als compensatie voor de op 1 januari 2003 afgeschafte premiespaarregeling krijgen medewerkers van de universiteit kosteloos een breedbandverbinding van 1024/512 Kbps en een 4-poorts DSL-ethernetmodem. Daarnaast beschikken ze over een 50MB homepage en een e-mail POP-account, virusscanner, spamfilter en de mogelijkheid de snelheid van de internetverbinding middels een statistiekenserver te volgen.

De keuze van TU Delft voor InfoPact is mede ingegeven door het feit dat dit bedrijf gebruikmaakt van het DSL-netwerk van bbned, dat in onafhankelijke tests als beste naar voren komt. Daarnaast gaf ook een aantal aanvullende diensten die Infopact levert en die in een duidelijke visie tot uiting zijn gebracht, de doorslag.

"Nadat we in overleg met de vakbonden en de fiscus hadden besloten onze medewerkers gratis breedbandinternet aan te bieden, gingen we op zoek naar een betrouwbare partner", zegt Gerard Boogaards, projectleider ADSL vanuit de directie P&O van de TU Delft. "InfoPact bood de meest volledige invulling van ons wensenpakket. Daarnaast bleek dit bedrijf een dusdanig flexibel aanbod te hebben, dat medewerkers tegen meerkosten direct van InfoPact extra voorzieningen kunnen afnemen. De flexibiliteit uit zich ook in het feit dat mensen die buiten het DSL-verzorgingsgebied vallen, de beschikking krijgen over een snelle inbeloplossing. Zo kunnen ze toch profiteren van dit aanbod."

"Het feit dat de TU Delft kiest voor onze diensten, onderstreept dat we een zeer concurrerend aanbod hebben", zegt Hans Tours, commercieel directeur van InfoPact Netwerkdiensten B.V. "We leveren gecombineerde spraak/datanetwerkdiensten die carrieronafhankelijk zijn. Ook hebben we inmiddels al een aanzienlijk aantal netwerken geleverd waar we telefonie hebben geïntegreerd in bedrijfsnetwerken met VOIP interfaces. Inmiddels zijn we ook al begonnen met het leveren van pstn- en isdn-diensten op het bbned-netwerk. Doordat we werken met kortlopende contracten met carriers, kunnen we kwaliteit, kosten en toegepaste technologie continu optimaliseren. Klanten zoals de TU Delft profiteren op deze manier van flexibele, schaalbare diensten met een maximale toegevoegde waarde."

InfoPact Netwerkdiensten
InfoPact is een onafhankelijke wholesale-leverancier van internet- en telecomdiensten. Het bedrijf heeft een eigen datacenter in het Telecom- en Internet-centrum in Rotterdam. Deze locatie biedt een directe verbinding met de Amsterdam Internet Exchange en directe toegang tot netwerken van vrijwel alle grote marktpartijen, waaronder Priority, KPN, Global Crossing, Versatel, WorldCom, Cable & Wireless en Enertel. InfoPact levert zijn diensten primair via wholesale-partners en een netwerk van resellers zoals regionale ISP's, automatiseringsbedrijven en leveranciers van telefooncentrales. Voor meer informatie: www.infopact.nl

# # #

Noot voor de redactie,