1e persbericht van woensdag 11 februari 2004

Eindhoven 11-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Een vrouw van 39 jaar uit Eindhoven heeft woensdagochtend haar rijbewijs moeten inleveren. Surveillerende agenten zagen haar in haar auto met een kapot voorwiel stilstaan op de Lohengrinlaan. Toen de agenten haar wilden aanspreken, reed ze weg. Omdat het wiel kapot was, kwam ze niet ver. Op de Huizingalaan konden de agenten de wagen tot stoppen dwingen. De bestuurster bleek onder invloed van alcohol te zijn. Na haar aanhouding weigerde de vrouw echter mee te werken aan een ademanalyse, waarop het rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak in woning

Woensdagmorgen om 3.25 uur is op de Edisonstraat een 41-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij wordt ervan verdacht kort ervoor samen met een nog onbekende man ingebroken te hebben in een woning aan de Celsiusstraat. Zij kwamen binnen door vernieling van een ruit. Getuigen hadden de politie gebeld en aangegeven in welke richting de verdachten gevlucht waren. Uit de woning werd een plastic fles met geld weggenomen die de verdachte bij haar aanhouding bij zich had. De vrouw is voor onderzoek ingesloten. De fles met geld is in beslag genomen. De man is spoorloos.

Eindhoven: Winkeldieven aangehouden

Op de Vrijstraat zijn dinsdagmiddag om 13.45 uur twee inwoonsters van Eindhoven van 36 en 45 jaar aangehouden. De vrouwen worden ervan verdacht eerder op de dag uit drie winkels in Eindhoven kleding te hebben weggenomen. Bij een onderzoek in de personenauto van de verdachten zijn meerdere van diefstal afkomstige artikelen aangetroffen. De verdachten zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. De gestolen goederen zijn in beslag genomen en veilig gesteld.

Waalre: Inbraak in woning

Dinsdag tussen 11.00 uur en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Hoevenakkers. Men kwam binnen door vernieling van een slot van de achterdeur. De gehele woning is doorzocht. Uit de woning zijn verschillende sieraden weggenomen.

Deurne: Snelheidscontroles

Op de Vlierdenseweg is dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. 183 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u. Bij een snelheidscontrole dinsdagavond op de Langstraat zijn 76 bestuurders geverbaliseerd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km/u.

Eersel: Computer met scherm weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Grote Aardweg is een computer met TFT-beeldscherm gestolen. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een roldeur van het bedrijf is opengebroken.

Deurne: Koeken weg na inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan De Martinet. Daarbij werd een grote ruit vernield om toegang tot het pand te krijgen. Er werden vier pakken koeken uit de zaak weggehaald.

Veldhoven: Geld en computerapparatuur gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Run 5100 is een nog onbekende hoeveelheid geld weggehaald. Ook verdwenen twee beeldschermen en twee toetsenborden. De ruit van een toegangsdeur is geforceerd. Dat gebeurde tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagochtend 5.30 uur.

Lierop: Dief laat fiets achter

Na een diefstal uit een open schuur bij een woning aan de Hersel is door de dader(s) een damesfiets achtergelaten. Dat gebeurde dinsdag tussen 18.10 en 19.50 uur. Omdat de schuur nog in aanbouw is, zitten er nog geen deuren in. Wel stonden er goederen in. Toen de bewoners thuiskwamen, waren er een herenfiets en een schuurmachine uit de schuur weggehaald. Ook was een hogedrukreiniger uit de schuur gepakt, maar die stond nog op de oprit. Daar stond ook de damesfiets gestald.