Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 februari 2004

Rijden onder invloed

Bij controle blijkt automobilist onder invloed en niet in bezit van rijbewijs

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op woensdag 11 februari omstreeks 00.07 uur wordt een 22-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk gecontroleerd op de Oranjestraat. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,43 o/oo. Tevens blijkt de verdachte niet in het bezit van een rijbewijs, is zijn auto niet verzekerd en heeft de auto gladde banden. De auto wordt in beslag ge genomen en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-017166)

Aanhouding wegens fietsdiefstal

Man aangehouden nadat hij is betrapt op het stelen van een fiets

Rijssen

Op maandag 9 februari omstreeks 12.15 uur staat een 14-jarige jongen uit Rijssen bij het NS-station naar de treinen te kijken. Zijn fiets heeft hij niet afgesloten naast de ingang van het gebouw geplaatst. Als hij weer weg wil gaan, blijkt zijn fiets verdwenen. Hij doet hiervan aangifte. Een dag later, op dinsdag 10 februari is hij omstreeks 17.30 uur weer bij het NS-station en ziet dan zijn fiets, afgesloten, weggestopt staan. Hij meldt dit bij de politie, die daarop post vat bij het station. Omstreeks 18.10 uur komt er een man bij deze fiets. Hij heeft een sleutel en wil de fiets van het slot afdoen en meenemen. De politie houdt de man, een 31-jarige Rijssenaar aan, die de diefstal onmiddellijk bekent. De fiets gaat terug naar de eigenaar en aan de verdachte wordt een dagvaarding uitgereikt. (bps: 04-017093)

Zinloos geweld

Vrouw wordt op straat zonder aanleiding geschopt door een onbekende jongeman

Almelo

Op dinsdag 10 februari omstreeks 16.30 uur loopt een 66-jarige Almelose over het trottoir van de Ootmarsumsestraat. Onder het viaduct komt haar een jongeman tegemoet lopen. De jongeman geeft een gil en meteen daarop een karatetrap in de richting van de vrouw, gevolgd door een tweede karatetrap. Vervolgens loopt hij verder en gaat in de richting van de Brandersweg in. Een kwartiertje later ziet zij dezelfde jongeman weer, waarop ze zo bang wordt dat ze een pand binnen vlucht. De vrouw heeft zich daarna onder doktersbehandeling gesteld, waar blijkt dat haar hand zwaar gekneusd is. De politie wil graag in contact komen met getuigen en doet hierbij een oproep zich te melden. Van de dader geeft ze het volgende signalement: man, licht getinte huidskleur, ongeveer midden twintig jaar oud, 1.75-1.80 m lang, slank postuur, donker kort haar, verzorgd uiterlijk. Hij was gekleed in een donkere broek en droeg een donkere jas over zijn schouder. (bps: 04-017052)

Aanhouding wegens bedreiging

Man aangehouden nadat hij een cafébaas had bedreigd

Enter

Op 5 februari deed een 31-jarige man uit Wierden aangifte van bedreiging. De man is eigenaar van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Hij had die dag ervoor, op 4 februari een 37-jarige man uit Enter als klant in de zaak. Deze man had hem al eerder bedreigd door met een bijl te lopen zwaaien in augustus 2003. De 31-jarige had hiervan destijds reeds aangifte gedaan. De verdachte begon hem nu weer te bedreigen en wilde dat de aangifte werd ingetrokken. Andere klanten konden de verdachte enigszins kalmeren en naar buiten praten. In overleg met justitie is de verdachte op dinsdag 10 februari in zijn woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid. (bps: 04-014867)

Aanhouding gezochte

Vrouw aangehouden wegens openstaand vonnis van 87 dagen

Almelo

Op dinsdag 10 februari hebben medewerkers van de parketpolitie een 65-jarige vrouw in haar woning aangehouden wegens een openstaand vonnis. Zij moest nog 87 dagen zitten. Zij is naar de rechtbank overgebracht om in afwachting van plaatsing elders. (bps: 04-016804)

Wapens en drugs aangetroffen

Tijdens een geplande controle op vuurwapens worden wapens en drugs aangetroffen

Almelo

Op dinsdag 10 februari tussen 10.00 en 16.00 uur wordt door de politie een huiszoeking gedaan in meerdere woningen in verband met controle op vuurwapens.

In een woning aan de Ootmarsumsestraat blijkt niemand aanwezig. De zoeking levert een gaspistool met bijbehorende patronen en een tweetal tassen met hennep op.De verdachte heeft zich nog niet gemeld, zijn identiteit is bij de politie bekend. (bps: 04-013503)

In een woning aan de Gerard Doustraat worden een aantal luchtdrukwapens aangetroffen. De bewoner was eveneens niet aanwezig en zal nog worden gehoord. (04-017068)

In een tweede woning aan de Gerard Doustraat werd een vlindermes in beslag genomen. Tevens bleek de stroom buiten de meter om te worden afgenomen, waarop het energiebedrijf de stroom heeft afgesloten. Tegen de 27-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-017076)

Tijdens de uitzetting van een 29-jarige bewoner uit een woning eveneens aan de Gerard Doustraat verleende de politie diezelfde dag assistentie aan de deurwaarder. In de woning troffen zij diverse slagwapens, grote messen en gevechtsstokken aan. Deze zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (040016953)

Hennepplantage geruimd

Hennepplantage aangetroffen in een loods

Almelo

Op dinsdag 10 februari omstreeks 14.00 uur wordt een onderzoek ingesteld in een loods aan de Arendsboerweg. In de loods wordt een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal worden 352 planten geruimd. Tevens is door het energiebedrijf de stroom afgesloten omdat de stroom buiten de meter werd afgenomen. De eigenaar van de loods, een 30-jarige Almeloër is aangehouden.\ en voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 03-156993)

Verkeerscontrole

Algemene verkeerscontrole

Almelo

Op dinsdag 10 februari is tussen 07.30 en 09.00 uur gecontroleerd op de Apollolaan en de Cesar Franckstraat. In totaal zijn 21 PV's opgemaakt: 8x constructiesnelheid bromfiets 3x geen helm bromfietsers
1x slechte rem bromfiets
1x geen certificaat bromfiets
2x onjuiste verlichting bromfiets 2x geen autogordel
4x niet tonen rij- en/of kentekenbewijs (bps: 04-016782)

Monique Oude Wolbers.: 053-4555588
---- --