Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 10 februari 2004 (11-02-2004)

Carnavalsfestiviteiten
Ten behoeve van de carnavalsfestiviteiten in Hilvarenbeek worden de nodige verkeersmaatregelen genomen. Politie, brandweer, GGD en BBA worden van de maatregelen en omleidingroutes op de hoogte gesteld. De inwoners worden geïnformeerd via de gemeentepagina in de Hilverbode. De dranghekken, verkeersborden e.d. die nodig zijn in verband met deze verkeersmaat-regelen worden beschikbaar gesteld door de gemeente en geplaatst door carnavalsvereniging 'de Pezerikken'. De optochten in Biest-Houtakker, Esbeek, Diessen en Haghorst - en ook de diverse kinderoptochten - vinden plaats onder begeleiding van de politie. Doorgaand verkeer zal hiervan nauwelijks hinder ondervinden.

Minimabeleid
Op 1 januari 2004 is de Wet Werk en Bijstand in werking getreden. Voor een aantal gemeenten is dat aanleiding om het minimabeleid te herzien. Het college heeft besloten het huidige minimabeleid - dat wil zeggen de uitvoering van bijzondere bijstand en de regeling welzijnsactiviteiten voorlopig ongewijzigd voort te zetten. Wat vervalt is de zogeheten 'witgoedregeling', aangezien deze regeling op grond van de nieuwe wet verboden is. De witgoedregeling is destijds in het leven geroepen voor minima die over onvoldoende financiële middelen beschikten om bijvoorbeeld een koelkast, wasmachine of fornuis aan te schaffen. Zij konden onder voorwaarden een beroep doen op deze regeling.

Vergunning kinderdagverblijf
Aan Stichting KOM (Kinderopvang op Maat) wordt vergunning verleend voor het houden van een kinderdagverblijf, een kindercentrum voor buitenschoolse opvang en een gastouder-bureau in de nieuwe accommodatie aan het Groot Loo 2a in Hilvarenbeek. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het handhaven en toezien op de kwaliteit van kinderopvang. De voorwaarden waaraan voldaan moet worden zijn vastgelegd in de 'Verordening Kinderopvang Hilvarenbeek' en 'Nadere regels kindercentra'.

Verzoek verkoop groenstrook
Een verzoek om de groenstrook naast de woning Hellebaard 17 te verkopen is afgewezen aangezien de betreffende groenstrook beeldbepalend is voor het straatbeeld. Het gemeentebestuur ontvangt regelmatig soortgelijke verzoeken van inwoners. Om te voorkomen dat verkoop (of verhuur) leidt tot ongewenste situaties, zijn criteria opgesteld waaraan de verzoeken worden getoetst. Op basis van deze criteria is het verzoek afgewezen.

Woonzorgcomplex Petershemstraat
Het college heeft besloten de planologische procedure - de zogenaamde 'zelfstandige projectprocedure' - voor de bouw van een woonzorgcomplex aan de Petershemstraat in Hilvarenbeek op te starten. De procedure start met het ter visie leggen van de ruimtelijke onderbouwing van het plan. Belanghebbenden kunnen daarop schriftelijk reageren waarna het plan - afhankelijk van de reacties - mogelijk wordt aangepast. Daarna volgt de formele procedure.

Voorstel aan de gemeenteraad

Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD
Aan de gemeenteraad wordt het voorstel gedaan om in te stemmen met een wijziging van de Gemeenschappelijke regeling GGD Hart voor Brabant. Wijziging van de Wet collectieve preventie volksgezondheid (WCPV) en andere ontwikkelingen - zoals de vorming van nieuwe hulpverleningsdiensten - zijn aanleiding voor deze aanpassing.