Provincie Overijssel

Provincie neemt nog dit jaar maatregelen op N377

De provincie Overijssel neemt nog dit jaar maatregelen op de N377, de provinciale weg van Slagharen naar De Krim, ter hoogte van de aansluiting met de Verlengde Kerkdijk. De provincie komt tot deze maatregelen na een onderzoek naar de situatie ter plaatse. Ter plaatse wordt een geleiderail geplaatst, waardoor het risico dat een voertuig te water raakt, kleiner wordt.

De provincie Overijssel heeft begin vorig jaar een kleinschalig onderzoek uitgevoerd naar de situatie op het wegvak Slagharen - De Krim van de provinciale weg N377, ter hoogte van de aansluiting met de Verlengde Kerkdijk. Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van meerdere ongevallen ter plaatse, waarbij ook voertuigen te water zijn geraakt. In het onderzoek zijn de verkeersaansluiting, de verkeersintensiteit, de rijsnelheden en de ongevallengegevens geïnventariseerd.

Uit het onderzoek bleek onder andere dat van 1995 tot en met 2002 op het wegvak Slagharen - De Krim 45 ongevallen plaats hebben gevonden, waarvan vier bij de Verlengde Kerkdijk en waarbij auto's te water zijn geraakt. Hoewel de verkeersintensiteit op het wegvak Slagharen - De Krim relatief laag is, liggen langs het wegvak meerdere bestemmingen, waardoor veel sprake is van afslaand verkeer. Hierdoor ontstaat volgens de provincie een wisselend snelheidsbeeld, wat risico's met zich meebrengt.

Om de situatie op de N377 bij de aansluiting met de Verlengde Kerkdijk te verbeteren, plaatst de provincie Overijssel nog dit jaar een geleiderail. De geleiderail wordt aangebracht langs de Lutterhoofdwijk, direct tegenover de aansluiting met de Verlengde Kerkdijk en zal zo'n 30 meter lang zijn. De provincie hoopt met deze maatregelen het risico dat een voertuig ter plaatse van de aansluiting te water raakt, te verkleinen.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel