TNO

Persberichten 2004
Prins Friso directeur TNO Space - Verdere commerciële positionering en ontplooiing van TNO Space

11 februari 2004

ZKH Prins Johan Friso wordt per 1 maart 2004 directeur van TNO Space in Delft. Hij wordt directeur met een eigen werkveld naast dat van de andere directeur dr.ir. Gerard.J. Blaauw.

Prins Friso is een zeer gekwalificeerde en veelbelovende medewerker met zowel (internationale) werkervaring als een uitgesproken belangstelling voor en kennis van de lucht- en ruimtevaart. Hij studeerde lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en bedrijfseconomie aan zowel de Erasmusuniversiteit in Rotterdam als aan het European Institute of Business Administration (INSEAD). Daarna was hij werkzaam bij McKinsey&Company en Goldman Sachs.

TNO Space bundelt de marketinginspanningen van 5 TNO-instituten op het gebied van ruimtevaarttechnologie. TNO is in de meer dan 35 jaar dat zij actief is in de ruimtevaart uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde partner. Binnen TNO zijn ongeveer 60 personen actief in ruimtevaartonderzoek. Activiteiten omvatten ondermeer: sensoren, aardobservatie, precisie mechanica, raketstarters en -brandstoffen, biomedische instrumentatie, radarsystemen, interpretatie van satellietdata en bemand ruimtevaart. Actuele voorbeelden zijn de door TNO gebouwde zonnesensor die de Marsexpress vlak na lancering richtte op de zon t.b.v. de energievoorziening en de TNO inbreng via het tactile vest dat in april a.s.door de Nederlandse astronaut André Kuipers bij de missie DELTA getest zal worden. Zie ook www.space.tno.nl

TNO is actief de businesscentra inhoudelijk en commercieel steviger te positioneren. Deze benoeming moet ook in dit kader worden gezien.

TNO Space

Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
T 015 269 49 75

June Vasconcellos
T 015 269 49 05

F 015 262 73 35

pressinfo@tno.nl

Postbus 6050

2600 JA, Delft

Overig nieuws

TNO magazine