Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 11 februari 2004

Alkmaar 11-02-2004 - 16.30 uur

Hulpeloze vrouw uit woning gehaald
Bergen, dinsdag 10 februari 2004
Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie van een zus van een 88-jarige vrouw aan de Kogendijk de melding dat zij haar sinds zondag niet had gezien en dat ze nu de voordeur niet open deed. Agenten hebben een ladder geleend en gingen naar de 1e verdieping. Door het raam zagen zij de vrouw op bed liggen. Ze reageerde niet op kloppen. Hierna hebben zij het raam geforceerd om binnen te komen. De 88-jarige vrouw bleek te zijn getroffen door een beroerte. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Inbraken woningen
Heerhugowaard, dinsdag 10 februari 2004.
In de avonduren is er ingebroken in een woning aan de Middenweg. Een ruitn van een bijkeukendeur was ingeslagen maar toen de dader die deur niet open kreeg sloeg hij een ruit van de keuken in om binnen te komen. De woning werd doorzocht. Een computer en een scanner werd weggenomen. Het beeldscherm liet men staan.
Alkmaar, woensdag 11 februari 2004.
In de afgelopen nacht is er ingebroken in een hoekwoning aan de Westerweg. De dader kwam binnen na het verwijderen van het cilinderslot uit de achterdeur. Uit de woning werden twee pinpassen en een potje met kleingeld meegenomen. Hetzelfde overkwam een buurman aan de Westerweg. Daar verschafte de dader zich de toegang tot de woning door het boren van een gaatje in een raamkozijn aan de achterkant van de woning. De dader nam een paar honderd euro uit portemonnees weg en enkele bankpassen.

Dronken rijder rijdt achterop stilstaande auto
Alkmaar, dinsdag 10 februari 2004.
Omstreeks 21.45 uur reed een 44-jarige automobilist uit Alkmaar met zijn voertuig achterop een stilstaande auto op de Geestersingel. De voorganger stond stil voor een verkeerslicht bij de Kanaalkade. Door de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd. De 44-jarige man bleek erg diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies aan het bureau 980 ug/l (tot 220 toegestaan) en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.