Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 11 februari 2004

Den Helder 11-02-2004 - 16.30 uur

Baldadige jongelui beboet
Den Burg, woensdag 11 februari 2004.
In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag werden er in het dorp enkele vernielingen aangericht door drie jongemannen. Zij wisten op dat moment aan surveillerende agenten te ontkomen. Na een onderzoek werden de drie verdachten van 19, 20 en 22 jaar en allen afkomstig uit Den Burg, gisteren op het bureau ontboden. Ze bekenden de vernielingen uit baldadigheid te hebben gepleegd.
Het ging ondermeer om het omgooien van afzethekken in de Kogerstraat, het uit de grond trekken van een tuinhek aan de Wagemakerstraat en het vernielen van een bloembak bij de Prinsenhof. Na verhoor kregen de verdachten een proces-verbaal en werden zij heengezonden. Justitie zal hen een schikkingsvoorstel doen.

Verlichtingscontrole
Den Helder, dinsdag 10 februari 2004.
Tussen 07.30 en 08.00 uur heeft de politie van zo'n 75 passanten de fietsverlichting gecontroleerd op de Nieuweweg. 10 bestuurders kregen een bon omdat hun verlichting niet deugde.

Inbraak bedrijf
Schagen, woensdag 11 februari 2004.
In de afgelopen nacht is er ingebroken in een boekhandel aan de Gedempte Gracht. Via een steeg gingen de daders naar een deur van het magazijn c.q. het administratiekantoor achter de winkel. De deur werd opengebroken. In het kantoor werd een kluis opengebroken waaruit een nog onbekend geldbedrag werd weggenomen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).