Programmabureau Advies Overheid.nl

Balkenende geeft startsein Zestienmiljoenmensen.nl

Minister-president Balkenende heeft op 12 februari de website Zestienmiljoenmensen.nl officieel in werking gesteld. De website geeft ondersteuning aan het debat over waarden en normen. Balkenende bracht samen met minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing) een werkbezoek aan de Haagse wijk Morgenstond. Daar kregen zeventien buurtbewoners een certificaat uitgereikt ter afsluiting van een Buurt Interventietraining.

De Haagse vrijwilligers gaan aan de slag als lid van het nieuwe Buurt Interventieteam. Dit project houdt in dat buurtbewoners zelf problemen kunnen voorkomen of oplossen, door te signaleren wat er gebeurt en de juiste mensen in te schakelen. Zij kunnen ook medebewoners aanspreken op hun gedrag.

Voorbeelden en debat
Het Haagse project is een van de praktijkvoorbeelden die opgenomen zijn op de website Zestienmiljoenmensen.nl. Balkenende stelde deze website tijdens de bijeenkomst in werking. 'Deze website gaat de straat met het internet verbinden', aldus Balkenende.

De site is bedoeld als ondersteuning voor het debat over waarden en normen. Dat gebeurt door het publiceren van informatie over voorbeeldprojecten uit de praktijk en door het plaatsen van stellingen waar bezoekers op kunnen reageren. Een samenvatting van de reacties verschijnt vervolgens op de site.
(Bron: Regering.nl)

www.ictu.nl