Novem

Openingsdatum: 12-02-2004 Sluitingsdatum:

Symposium 'Wat is de toekomst van duurzaam bouwen voor gemeenten?' 12 februari 2004

Het symposium wordt gehouden in 'De Haagse Lobby', gemeentehuis Den Haag.

Het Grote Steden Overleg (GSO) Duurzaam Bouwen bestaat 10 jaar en organiseert daarom op 12 februari aanstaande voor alle Nederlandse gemeenten het Na jaren van zaaien eindelijk oogsten? Tijdens het symposium wil het GSO, met hulp van anderen, een kritische blik werpen op de huidige en toekomstige dubo-praktijk. De centrale vraag is wat de toekomst van duurzaam bouwen voor gemeenten is.
Wat is het beleid van VROM, en hoeveel ruimte blijft er daarnaast over voor gemeenten om zelf duurzaam bouwen beleid op te stellen? Welke ambities hebben gemeenten?
Welke dubo-instrumenten uit de afgelopen 10 jaar zijn het beste bruikbaar?
Wat zijn de verschillende gemeenten de komende jaren van plan met hun duurzaam bouwen beleid?

Het GSO nodigt dan ook alle vertegenwoordigers van gemeenten uit voor het bijwonen van deze middag, zowel bestuurders als ambtenaren zijn van
harte welkom.

Programma
Dagvoorzitter op het symposium is Marcel de Wever. De middag heeft deels een interactief karakter, met ruimte voor uw inbreng en vragen. 12.00 uur: Inloop en lunch. Onder het genot van een broodje kunnen bezoekers een kijkje nemen op de 'dubo-markt' in de hal van de Haagse Lobby

Blok 1 Presentaties en discussie met de zaal
13.00 uur: Opening door dagvoorzitter Marcel de Wever 13.15 uur: Harry Boschloo, VROM: Wat wil VROM met dubo? 13.45 uur: Henk Bakker, gemeente Den Haag: Hoe zijn gemeenten met dubo omgegaan, hoe creatief zijn ze?
14.15 uur: Pauze

Blok 2 Presentaties en discussie over stellingen met sprekers en de zaal
14.45 uur: Rik Grashoff, Wethouder gemeente Delft: Dubo vanuit bestuursoogpunt
15.15 uur: Anke van Hal: Waar staat Nederland internationaal gezien en wat kunnen gemeenten daarvan leren?
15.45 uur: Debat over stellingen. Inbreng stellingen van de sprekers en andere partijen. Interview met de sprekers/betrokkenen over de stellingen en discussie met de zaal.
16.30 uur: Afsluiting door dagvoorzitter en aansluitend borrel

Aanmelden
Geef u op door een e-mail te sturen aan GSO Duurzaam Bouwen met vermelding van naam en functie. Deelname is gratis en bedoeld voor alle vertegenwoordigers van gemeenten, zowel bestuurders als ambtenaren.

Meer informatie
Marjolein van Dongen (gemeente Rotterdam), 010 - 489 77 07 Margreet de Wit (gemeente Delft), 015 - 260 22 19
Saskia Vermeulen (gemeente Haarlem), 023 - 511 45 76.