CDA

11-02-04
12 februari: Presentatie rapport en resolutie over inkomensbeleid Aanstaande donderdag presenteert het CDA in perscentrum Nieuwspoort het rapport Heffen naar draagkracht Op weg naar een solidair inkomensbeleid.

Voorzitter Frank Kerckhaert van de partijbrede
commissie-Inkomensbeleid zal het rapport toelichten. CDA-voorzitter Marja van Bijsterveldt zal reageren op het rapport en tevens de resolutie over inkomensbeleid verduidelijken. Deze resolutie van het Dagelijks Bestuur zal a.s. zaterdag tijdens het Partijcongres besproken worden. De presenatie bergint om 17.00 uur in de zaal Wandelganger 2 van het perscentrum Nieuwspoort.

De commissie-Inkomensbeleid is in juni 2003 door het Dagelijks Bestuur ingesteld. Directe aanleiding was het debat op 19 mei 2003 in Amersfoort over het sociale beleid van het CDA.

De commissie kreeg de opdracht na te gaan hoe de in het verkiezingsprogramma Betrokken samenleving, betrouwbare overheid, bepleite lastenmaximering - het begrenzen van uitgaven van een huishouden voor wonen, zorg en het opvoeden van kinderen- kan worden vertaald. Tevens moest de commissie bezien hoe de opeenstapeling van maatregelen door het kabinet uitpakt voor het beginsel van een eerlijke verdeling van lasten en van een solidair inkomensbeleid.

De commissie-Kerckhaert doet tenslotte aanbevelingen hoe de betrokkenheid van de partij bij het inkomensbeleid verder kan worden vormgegeven.

Het Dagelijks Bestuur heeft naar aanleiding van het rapport een resolutie opgesteld die a.s. zaterdag tijdens het Partijcongres in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs te Utrecht besproken zal worden.

Tijdens het Partijcongres zijn er twee deelsessies over inkomensbeleid, respectievelijk van 10.30 tot 11.30 uur en van 11.30 tot 12.30 uur. Minister Aart-Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, commissievoorzitter Kerkhaert, Tweede Kamerlid Gerda Verburg zullen in debat gaan met de aanwezigen.

Het rapport 'Heffen naar draagkracht -op weg naar een solidair inkomensbeleid' en de resolutie over inkomensbeleid zijn vanaf donderdag 12 februari 11.00 uur verkrijgbaar op het partijbureau, dr. Kuperstraat 5 te Den Haag en bij de afdeling Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie. Op de tekst van het rapport en de resolutie rust een embargo tot donderdag 12 februari 17.00 uur

Voor nadere informatie: CDA-Partijvoorlichting, Marcel Meijer, tel. 070-3424842/06-53225950.