Binnensticht, 09.40 uur

Utrecht 12-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Brandstichting

DE BILT Op woensdag 11 februari werd door twee jongens brand gesticht.

Rond 16.00 uur werd brand gesticht in het ventilatiekanaal van een gebouw aan het Henri Dunantplein. De vlammen sloegen naar binnen, waardoor gordijnen vlam vatten en het brandalarm direct afging. De beheerder zag vervolgens kans de brand snel te bedwingen.

Door politiemensen werd een onderzoek ingesteld. Daarbij werden de spullen aangetroffen waarmee de brand was gesticht. Uit buurtonderzoek kwam naar voren dat twee jongens vermoedelijk verantwoordelijk waren voor de brand. Eén van hen zou een 10-jarig jongetje uit De Bilt zijn.

Politiemensen gingen naar de woning van de jongen. Hij gaf toe de brand te hebben gesticht. Hij zal op donderdag 12 februari verder worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in naar een tweede jongen die bij de brandstichting betrokken zou zijn geweest.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op woensdag 11 februari van 14.00 uur tot 15.00 uur op de Arnhemse Bovenweg een snelheids- en verkeerscontrole gehouden.

Van in totaal 375 voertuigen werd de snelheid vastgelegd. Vijfentwintig automobilisten reden sneller dan de toegestane 50 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 67 km/u. Tevens werden zes automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

tig bekeuringen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op woensdag 11 februari gecontroleerd op de naleving van de tijdelijke geslotenverklaring op de Engweg.

De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van meerdere klachten. Deze bleken terecht: in één uur tijd werden maar liefst vijftig bekeuringen uitgeschreven.

Hinderlijk gedrag

ZEIST Op woensdag 11 februari werden twee jongens bekeurd.

Rond 14.45 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich hinderlijk ophielden bij een school aan de Graaf Adolflaan. Zij stonden voor de uitgang van de school en maakten het leerlingen moeilijk het schoolplein te verlaten.

Ter plaatse troffen politiemensen de twee jongens, 15 en 18 jaar oud en afkomstig uit Zeist, aan. Zij werden aangehouden. Op het politiebureau kregen zij een bekeuring voor hinderlijk gedrag op de openbare weg en werden daarna heengezonden.

Rood overweglicht

ZEIST Op woensdag 11 februari heeft de politie gecontroleerd of mensen wel stopten voor het rode licht bij de spoorwegovergang aan de Odijkerweg.

De controle werd in de ochtendspits gehouden. Daarbij werden twaalf bekeuringen uitgeschreven: elf aan fietsers en één aan een automobilist die het rode licht negeerden.