Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 12-02-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bromfietscontrole

UTRECHT Vanaf twee locaties heeft de politie woensdagmiddag -en avond een bromfietscontrole uitgevoerd.

In totaal werden vanaf de Schaverijstraat en de Kroonstraat 73 bromfietsen en scooters naar de controleplaatsen gebracht. Er werden 73 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere te hoge constructiesnelheid., ondeugdelijke remmen, het niet dragen van de helm en het niet hebben of kunnen tonen van een bromfietscertificaat.

Bij twee bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd. Twee bestuurders deden afstand van hun bromfiets.

Gewapende overval

DE MEERN Op de Castellumlaan vond woensdagavond bij een benzinestation een gewapende overval plaats.

Omstreeks 19.10 uur kwamen twee mannen het benzinestation binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld. Uiteindelijk vertrokken de verdachten met onbekende buit. De politie is een onderzoek getart en vraagt getuige(n) die informatie hebben zich te melden bij bureau Marco Polo op tel.nr.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagavond botste een bestuurder van een bedrijfsbusje op de Wilhelminalaan met zijn auto tegen een boom en raakte gewond.

Omstreeks 19.05 uur kreeg de politie meerdere meldingen van getuigen die een bestelbusje tegen een boom hadden zien staan. Ter plaatse bleek dat een 26-jarige bestuurder uit Bunnik door nog onbekende oorzaak met zijn bedrijfsbusje tegen een boom was aangereden. De bestuurder was inmiddels op eigen kracht uit de auto gekropen en opgevangen door omstanders.

Een hulpvaardige vrachtwagenchauffeur blokkeerde met zijn truck een gedeelte van de weg om erger te voorkomen. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Vondellaan heeft de politie een jongen aangehouden die probeerde goederen te stelen.

Personeel van de winkel zag omstreeks 17.25 uur dat een jongen met een aantal goederen de kassa passeerde zonder deze af te rekenen. Het personeel greep in en hield de 17-jarige jongen uit Amsterdam aan. De inmiddels gearriveerde politie heeft de jongen voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief met dikke buik aangehouden

UTRECHT Politiemensen van het mountainbiketeam hebben woensdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Getuigen hadden de mountainbikes aangesproken dat er een vervelende man op de Potterstraat zou fietsen. Omstreeks 17.25 uur werd de man 37 jaar uit Utrecht staande gehouden. Met de man was niet te communiceren hij bleef naar de agenten schreeuwen.

De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De agente vonden dat de Utrechter wel een vreemde buik had. Hij was dik en had her en der uitstekende delen. Uiteindelijk bleek dat onder de trui van de verdachte diverse goederen verstopt zaten. De agente haalden onder andere sigaretten, een videoband, shampoo, huidolie en diverse parfums onder de trui vandaan. De man werd ingesloten.