Heuvelrug 10.00 uur

Utrecht 12-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Roodlichtcontrole
VEENENDAAL Op woensdagmiddag is een grote roodlichtcontrole gehouden op verschillende plaatsen in Veenendaal. Op de Rondweg west/Munnikenweg werden 3 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het negeren van een rood verkeerslicht. Op de Kerkewijk/Raadhuisstraat werd voor hetzelfde delict één bekeuring uitgeschreven. Op de Rondweg west/Panhuis werden hiervoor 13 automobilisten bekeurd en op de Wageningselaan/Industrielaan 2 automobilisten.

Ook werden er controles uitgevoerd op de Parallelweg/Boslaan waar 6 automobilisten werden bekeurd voor het niet volgen van de aangegeven rijrichting.

Verkeersongeval met letsel
VEENENDAAL Op woensdagmiddag heeft een ongeval op de Weverij plaatsgevonden. Omstreeks 16.20 uur reed een 50-jarige bromfietser uit Veenendaal de Weverij op, waar hij geen voorrang verleende. Hierdoor ontstond een aanrijding met een 58-jarige automobilist uit Veenendaal. De bromfietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Onder invloed
DOORN In de nacht van woensdag op donderdag is een man aangehouden nadat hij een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt op de Driebergsestraatweg.

De 30-jarige automobilist uit Leersum had door te hard remmen de macht over het stuur verloren, waardoor hij een verkeersbord ramde. Hierna was hij, ondanks zware schade aan zijn auto, doorgereden. Op de Leersumsestraatweg kon de man aan de kant worden gezet, waarna bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 520 ug/l. De man is bekeurd voor het rijden onder invloed, zijn rijbewijs is ingenomen en hij heeft een rijverbod van 5 uur gekregen. Ook heeft hij een proces-verbaal gekregen voor het doorrijden na een aanrijding.