Politie Flevoland

Verkeerscontrole Lelystad

Lelystad 12-02-2004 - De politie heeft woensdag aan het begin van de middag een verkeerscontrole gehouden op de Zuigerplasdreef. In de avonduren gevolgd door een verlichtingscontrole.

In toaal zijn er 26 mini's uitgeschreven. In vijf gevallen ging het om het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Vier maal voor het voeren van mistverlichting en zeven keer voor kapot dimlicht. Ook werd er drie keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Verder zijn er twee personen aangehouden omdat ze onder invloed deelnamen aan het verkeer. Een man van 45 jaar uit Lelystad had een promillage van 0,75. Hij kreeg een rijontzegging en een boete. Met een andere man (59 jaar ) uit Espel was meer aan de hand. Hij had niet alleen een promillage van 1.2, maar na controle bleek zijn rijbewijs in 2001al ongeldig verklaard te zijn. Tevens had hij een rijontzegging tot april 2004. Zijn auto is inbeslag genomen.

In de late uren van woensdag werd ook op alcohol gecontroleerd aan de Schoener. Een 24-jarige Lelystedeling had net iets teveel gedronken (0,6). Dat gold niet voor automobilisten op de Houtribweg . Bij het golfpark werden 35 personen aan een test onderworpen. Niemand was in overtreding.