Politie Flevoland

Aanrijding Larserdreef

Lelystad 12-02-2004 - Op de Larserdreef was woensdagmiddag sprake van een aanrijding tussen een auto en een busje. Er vielen twee gewonden, die werden overgebracht naar het AZC in Amsterdam. Het verkeer heeft de nodige hinder ondervonden van dit ongeval.

Een vrouw uit Bunschoten Spakenburg reed samen met vijf kinderen in haar auto richting de Zuigerplasdreef. Achter haar reed een 37-jarige man uit Lelystad. Hij verklaarde tegenover de politie dat zijn voorganger in de buurt van de kruising met de Ketelmeerstraat plotseling linksaf sloeg, net op het moment dat hij haar wilde inhalen. Een botsing volgde, de Lelystedeling raakte daarbij niet gewond.

De hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse. Gezien de eerste inschatting van het letsel werd een traumahelicopter besteld, maar deze bleek niet nodig te zijn. Wel werd de wagen van de vrouw door de brandweer opgeknipt en werd zij en een kind (ook uit Bunschoten Spakenburg) uiteindelijk met de ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Hun letsel is niet bekend, vermoedelijk gaat het om verwondingen aan het hoofd. De overige kinderen werden opgevangen door een vrouwelijke passant en kregen later een maaltijd van Mc Donalds voorgeschoteld.

De Larserdreef werd in samenwerking met Rijkswaterstaat gedeeltelijk afgezet. Ook werd via de media het verkeer op de hoogte gebracht om richting Lelystad een andere route te kiezen. Toch kon niet voorkomen worden dat er het nodige oponthoud ontstond.