Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 12 februari 2004

* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart over twee ontstond brand op de bovenste verdieping van een pand aan de Hillevliet. De kamers van het pand en een naastgelegen pand werden ontruimd. De brandweer, die middelbrand maakte, gaf omstreeks kwart voor drie het sein brand meester. Van de twintig geëvacueerde bewoners konden er achttien korte tijd later weer terugkeren in hun woningen. Twee bewoners van het pand moesten tijdelijk bij familie onderdak regelen. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld, waarbij brandstichting op voorhand wordt uitgesloten.


* OVERVALLERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagavond kort na tien uur werd door vier gewapende mannen een overval gepleegd op een snackbar in de Slotboomstraat. Het viertal bedreigde een 32-jarige medewerkster en ging er met een geldbedrag van enkele honderden euro's vandoor. De 36-jarige eigenaar van de snackbar ging eerst lopend en later in zijn auto achter twee overvallers aan, die zich tijdens hun vlucht hadden opgesplitst.
In de Westduelstraat sprak hij daar surveillerende politiemensen aan en meldde hen dat de twee overvallers een portiek waren binnengegaan. Daarop werden leden van een arrestatieteam gealarmeerd, die korte tijd later de portiekwoningen en de tuinen doorzochten. Daarbij werden de beide overvallers, broers van 27 en 30 jaar uit Rotterdam, in een tuinschuur aangehouden. Eén van hen was in het bezit van een geldbedrag van enkele honderden euro's. Tevens werden bij hen twee messen, een vuurwapen en een bivakmuts aangetroffen en in beslag genomen.
De beide broers werden voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Naar hun twee mededaders wordt door de recherche van het district Zuid een onderzoek ingesteld.


* MAN ONDER INVLOED VAN ALCOHOL EN MET TWEEHONDERD HENNEPPLANTEN IN

BESTELBUS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Donderdagmorgen kort voor één uur zetten politiemensen op de Terbregseweg een bestelbus voor een verkeerscontrole aan de kant. Daarbij werden zij geconfronteerd met de geur van alcohol bij de 42-jarige bestuurder uit Bleiswijk en de penetrante lucht van hennep in de bestelbus.
Na een ademanalyse bleek dat de Bleiswijker onder invloed was, waarbij op het politiebureau diens rijbewijs werd ingevorderd. De in zijn bestelbus aangetroffen tweehonderd hennepplanten werden in beslag genomen. Na onderzoek en verhoor werd de man in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld, nadat proces-verbaal op grond van de Opiumwet en wegens rijden onder invloed was opgemaakt.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM/RIDDERKERK - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield woensdagmiddag op de Pascalweg en Olympiaweg en 's avonds op de Benedenrijweg in Ridderkerk radarsnelheidscontroles.
Tussen vier en vijf uur werd gecontroleerd op de Pascal, waar 23 van de 909 passerende automobilisten de 50 km-limiet overschreden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.
Op de Olympiaweg namen tussen kwart over vijf en kwart over zes 35 van de 257 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten overtreding: 89 km/uur.
Tussen half zeven en half acht werd gecontroleerd op de Benedenrijweg in Ridderkerk. Hier flitste de snelheidsradar 32 van de 293 in beide rijrichtingen passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur in plaats van '50'.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
HOOGVLIET - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast stelden politiemensen van district Zuid woensdagochtend een onderzoek in een woning aan de Toscalaan in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 67 hennepplanten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 36-jarige bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt.


* AANPAK OVERLAST KATENDRECHT EN AFRIKAANDERWIJK

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) hield woensdagmiddag en -avond acties tegen overlast in de wijken Katendrecht en Afrikaanderwijk. In totaal werden zeven processen-verbaal uitgeschreven voor het openlijk gebruik van verdovende middelen en alcohol. Tevens werden twee Rotterdammers (41 en 45 jaar) aangehouden, nadat zij in een pand in de Katendrechtsestraat verdovende middelen hadden gekocht.


* HENNEPKNIPPERIJ
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde woensdagmiddag in een loods aan de Giessenweg een onderzoek in, nadat zij een sterke henneplucht hadden geroken. In een ruimte in de loods waren vijf personen henneptoppen aan het knippen. De henneptoppen, 100 kilogram opgeslagen in kratten, werden in beslag genomen.
De hennepknipperij en opslag werden vervolgens ontmanteld. De stroom voor de ruimte bleek illegaal te worden afgetapt. De vijf personen, twee vrouwen van 28 en 44 jaar oud en afkomstig uit Schiedam en Rotterdam en drie mannen, 48, 53 en 63 jaar ook afkomstig uit Schiedam en Rotterdam, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.