Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede; Preventieproject 'Niets er in, niets er uit!' van start
Publicatiedatum: 12-02-2004

De politie in Ede (unit Midden) en toezichthouders van de gemeente Ede bundelen vanaf 16 februari aanstaande hun krachten in het preventieproject 'Niets er in . Niets er uit!'. Een project dat er op gericht is het aantal diefstallen uit auto's terug te dringen. Want nog te vaak vinden dieven spullen van hun gading vrijwel direct voor het grijpen. En dat kan natuurlijk best anders.

In 2003 is 848 keer aangifte gedaan van diefstal uit auto's. En hoewel dat minder is dan in voorgaande jaren (929 aangiftes in 2001 en 940 aangiftes in 2002) is het toch nog steeds te veel. Het feit dat 686 delicten zich binnen de bebouwde kom van Ede afspeelt, rechtvaardigt een projectmatige aanpak.

Samenwerking
Bij de uitvoering van het project werkt de politie samen met toezichthouders van de gemeente en medewerkers van buurtbeheer. Maar in feite kan iedereen meewerken aan het welslagen van het project. Door geen waardevolle goederen (zichtbaar) in de geparkeerde afgesloten auto achter te laten (laptops en dure kleding worden nog steeds in auto"s aangetroffen en daar dus ook uit gestolen!). Maar ook daar alert te reageren op verdachte bewegingen in wijken en buurten. Zeker in de eigen woonomgeving zien mensen wel dat er "iets" niet klopt. Door daar ook daadwerkelijk direct melding van te maken bij de politie, kan daar meteen op worden gereageerd.

Uitvoering
Het is de bedoeling dat alle auto's door de politie bekeken worden op de aanwezigheid van waardevolle goederen. Na controle wordt met een briefje onder de ruitenwisser verslag gedaan van de bevindingen van de politie. Hoewel politie en gemeente zich in eerste instantie gaan concentreren op bepaalde delen van Ede, zal in een later stadium bij welslagen van het project wellicht uitbreiding naar de hele unit plaats vinden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221