Gemeente Langedijk


Spreekuur dorpsbeheerder in Sint Pancras
11 februari 2004

Het spreekuur van de dorpsbeheerder is onderdeel van het project Dorpsgericht Samenwerken. Dit houdt ondermeer in dat de bevolking bij de dorpsbeheerder vrijwel alle gemeentelijke zaken kan melden waar men problemen mee heeft. Het kan gaan om wegverharding, openbaar groen, waterpartijen, ongedierte, situaties of mensen die overlast geven. En zaken die hier niet staan genoemd maar wel in Dorpsgericht Samenwerken passen. De bedoeling is dat men het zo breed mogelijk moet zien. De dorpsbeheerder vormt de directe contactpersoon tussen de burger en de gemeente. Dankzij een praktische benadering kunnen klachten sneller dan voorheen in kaart worden gebracht en opgelost.

Start
Het project Dorpsgericht Samenwerken gaat binnenkort officieel van start in Sint Pancras. Op 18 februari is daar de eerste voorbereidende bijeenkomst met organisaties en actieve personen. Inwoners van Sint Pancras die geen uitnodiging hebben ontvangen voor deze bijeenkomst, maar zich wel graag betrokken tonen kunnen contact opnemen met de coördinator van Dorpsgericht Samenwerken, Linda Meerbeek. Zij is bereikbaar in het gemeentehuis, telefoon 0226-334433.

Wijkkrant
In Noord-Scharwoude is het project Dorpsgericht Samenwerken al enige tijd gaande. Binnenkort komt de tweede wijkkrant uit. Hierin worden de ontwikkelingen beschreven sinds de zomer van 2003, toen het project begon. De wijkkrant wordt verspreid in het pilotgebied in Noord- en Zuid-Scharwoude. Sinds oktober is daar ook een spreekuur. Dorpsbeheerder Theo Kaarsemaker houdt elke vrijdagmorgen spreekuur van 10.00 tot 11.00 uur in De Anbouw, op de hoek Willem de Zwijgerstraat/Dorpsstraat.