Ingezonden persbericht


Tankstation Zanoli eerste in 't Gooi met eigen geldautomaat

Eemnes, 12 februari 2004 - Tankstation Zanoli in Eemnes is het eerste adres in 't Gooi waar klanten contant geld kunnen opnemen uit de eigen geldautomaat. Sinds half december heeft het tankstation een vrijstaande geldautomaat van Hanco ATM Systems, de Europese marktleider in vrijstaande geldautomaten.

Voor eigenaar Elaine de Kroon van Zanoli staat daarbij het gemak voor de klant voorop, al moet deze per geldopname een klein bedrag betalen. "We zitten op de grens van Eemnes en Laren, dus er is geen pinautomaat in de buurt. Klanten vinden het daarom wel makkelijk dat ze meteen kunnen pinnen als ze bij ons tanken. Dat ze voor die service moeten betalen, vinden de meeste wel logisch."

Harde cijfers heeft Elaine de Kroon nog niet, maar ze is positief over de eerste anderhalve maand. "Voor ons was een reden om de geldautomaat te plaatsen dat het klanten trekt. Je ziet dat mensen die pinnen meestal ook iets in de shop kopen. Dus het loopt en de klanten zijn er blij mee." Tankstation Zanoli is gevestigd aan de Laarderweg 136 in Eemnes.

Carel Storm van 'sGravesande, sales manager van Hanco Nederland, wijst erop dat vooral het gemak voorop staat. "Met de geldautomaat biedt de ondernemer zijn klanten extra service, gemak en veiligheid doordat ze de zaak niet uit hoeven om geld op straat te pinnen. De automaat wordt eigendom van de ondernemer die daardoor de automaat ook zelf kan beheren. Vooral daar waar mensen graag met contant geld betalen, zoals in horecagelegenheden, tankstations, vakantieparken en supermarkten zijn de automaten een uitkomst voor zowel de ondernemer als zijn klanten." Hanco heeft voor de uitrol in Nederland een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Finansbank.

Over Hanco
Hanco ATM is Europees marktleider in kleine vrijstaande geldautomaten. Voor het eerst in Nederland hebben ondernemers de mogelijkheid om een eigen geldautomaat te bezitten. Met de Hanco geldautomaat, die aangesloten is op Interpay, kunnen ondernemers op een veilige manier extra service bieden aan hun klanten. Klanten hebben snel en veilig beschikking over contant geld, op locaties waar geen geldautomaten van banken aanwezig zijn. Bedrijven trekken met een geldautomaat op hun beurt extra klanten aan en verhogen hiermee de omzet.

Het Europees hoofdkantoor is gevestigd in Milton Keynes, Engeland. De Nederlandse organisatie is gevestigd in Arnhem.

Ingezonden persbericht